top of page

De Beste Internasjonale Albumene i 2019

K-12 - Melanie Martinez

K-12 er Melanie Martinez sitt andre album. Det ble utgitt 6. september. Det er 13 sanger i albumet. Vi likte det, men har ikke hørt så mye på det. Noen av sangene vi likte godt er High school sweethearts, show and tell og Strawberry Shortcake. Melanie har også laget en film til dette albumet som også heter k-12. Ingen av oss har sett filmen.

Igor - Tyler, the Creator

Igor er Tyler sitt femte album, og det kom ut 17. mai. Det er også en del andre kjente artister som er med på albumet, blant annet Playboi Carti, Lil Uzi

Vert, Kanye West og Pharrell. Vi mener dette albumet levde ganske opp til våre forventninger, og at kanskje mye grunnet et svakt år for rap-album er et av årets rap-album.

Til tross for at Igor er et veldig eksperimentelt album lydmessig, har det vokst på oss, og vi har med tiden lært å like det bedre. Våre favoritter er I THINK og ARE WE STILL FRIENDS.

En mer utdypende gjennomgang av albumet kan du lese her

Pony - Rex Orange County

Pony er det tredje albumet til indie-pop-fenomenet Rex Orange County. Her har han byttet ut synth og kompliserte trommer for simplistisk piano, gitar og bass. De gamle kjærlighetstragedie er byttet ut med usikkerhet rundt det å være kjendis. Personlig er dette det Rex Orange County albumet jeg liker minst. En mer utdypende sak kan du lese her.

Jesus Is King - Kanye West

Kanskje det hittil mest utradisjonelle Kanye West albumet, selv om det er noe man sier hver gang han slipper et album. Jesus Is King er et gospel inspirert album, der du sjeldent hører Kanye rappe på samme vis som han har gjort før. Fansen mener dette er det dårligste Kanye albumet til nå, noe vi kan stille oss bak, men siden det er Kanye West, er det fremdeles et veldig bra album.

When we all fall asleep, where do we go? - Billie Eilish

Dette albumet ble utgitt av Billie Eilish den 29. mars, og hun fikk mye hjelp av broren sin Finneas O’Connell. Albumet inneholder til sammen 12 sanger, og Billie brukte 3 år på å lage det.

Vi mener dette albumet ikke skuffet, og flere av sangene har helt klart vært flere av våre favoritter en god stund. Billie er jo veldig kjent for sine litt rolig og triste sanger, men på albumet er en ganske stor kontrast fra dette. Sangene har en del sterke tekster, mye bass og mye mer “elektronisk” enn noen av de tidligere sangene hennes har vært.

Våre favoritter på dette albumet er helt klart sangene when the party’s over, xanny og bad guy

Hollywood’s bleeding - Post Malone

Dette er den amerikanske rapperen Post Malone sitt 3. album og kom ut den 6. september. Med på albumet er andre kjente artister som for eksempel DaBaby, Future, Halsey, Lil Baby, Travis Scott, SZA og Swae Lee.

Vår mening er at dette albumet er ganske så bra, men det har ikke blitt en stor favoritt hos noen av oss. Sangene ligner gansker mye på hans tidligerr låter, og ingen skiller seg spesielt ut. Vi vil nok si at sangen vi liker best er HOLLYWOOD’S BLEEDING, som mest sannsynlig er den sangen som ble mest populær fra dette albumet.

Arizona Baby - Kevin Abstract

Arizona Baby er Kevin Abstract sitt tredje album etter MTV1987 og American Boyfriend. Kevin Abstract er en av de første rapperne til å komme ut som homofil i 2016, og har snakket åpent om dette på begge de nyligste albumene sine.

Arizona Baby er mindre et alt-rock album (slik American Boyfriend er), og minner mer om det Brockhampton lager. Temaene på albumet er fremdeles usikkerhet om det å være homofil og ikke føle tilhørighet noe sted.

Dette er et album vi ikke har fått med oss før i høst, selv om det om ut i April. Det er trist fordi albumet er veldig sommerlig. Til tross en bare litt over middels kritisk anerkjennelse er det fremdeles et veldig bra album. Våre favoritter på albumet er Baby Boy og Crumble.

Feet of clay - Earl Sweatshirt

Feet Of Clay er Earl Sweatshirt sitt fjerde album. Musikalsk er det kanskje likest Some Rap Songs fra 2018, bare litt renere, og kanskje lettere å høre på. Det er fremdeles et veldig mørkt og skittent lydmessig album, men den mer tradisjonelle El Toro Combo Meal letter litt på stemningen. Earl forteller om livet sitt og tiden etter hans far døde i 2018. Kritisk har albumet også blitt tatt godt imot, med en åtter på de fleste anmeldelser.

Immunity - Clairo

Immunity er Clairo sitt første album, og det første prosjektet hennes etter å ha kommet ut som bifil. Musikalsk er det synther, trommer som høres ut som det er tatt fra et trap-album på noen sanger, mens andre ganger er det stille og følelsesladde ballader. Hele albumet har en kjærlighetstematikk. Flotte vokaler og instrumenter gjør dette til et av mine favorittalbum i år.

Album vi ikke har hørt men vil nevne:

Lover - Taylor Swift

So much fun - Young Thug

GloToven - Chief Keef


No tags yet.
bottom of page