top of page

Virus Krise i Italia

Det blir gjort drastiske tiltak i over hele Italia for å hindre den livstruende virusspredning.

Unngå håndhilsing, kyssing og klemmer var beskjeden fra sjefen for de italienske sivile vernemyndighetene, Angelo Borelli.

I Italia er det bestemt at alle landets skoler og universiteter skal stenges frem til 15. mars. Disse dramatiske tiltakene rammer ca, 7,6 millioner skoleelever, og 1,7 millioner studenter. Dette er et desperat forsøk på å forhindre spredningen av viruset som har krevd over 100 liv bare i Italia.

Samtidig som stenging av skoler og universiteter ble det kjent at alle idrettsarrangementene, blant annet “serie A” skal avvikles uten tilskuere frem til 3. april. Regjeringen vil også forbi offentlige arrangementer som kino og teater for å hindre folk i å oppholde seg nærmere enn en meter fra hverandre.

Disse dramatiske tiltakene er nok ikke overdramatisering med tanke på at Italia er det landet i Europa som er hardest rammet av viruset, med hele 3089 mennesker som har fått påvist smitte, og 107 dødsfall.


No tags yet.
bottom of page