top of page

The Revenant filmandmeldelse

The Revenant

Vi har sett filmen The Revenant med blant annet skuespillerne Leonardo DiCaprio og Tom Hardy. Filmen var en utrolig opplevelse og vi anbefaler å se den på det sterkeste. Hvis du leter etter en koselig film å se på lørdagskvelden med familien, anbefales den ikke. The Revenant er en to og en halv time lang film om hevnjakt, rettferdighet og naturens og menneskets knallharde ubarmhjertighet. Filmen er ekstremt intens og beskrevet som “så kroppslig at det gjør vondt”.

Filmen The Revenant er en villmarkswestern basert på de virkelige historiene om Hugh Glass, en nybygger og utforsker som opererte med sin jaktgruppe rundt en elv i Missouri tidlig på 1800-tallet. Det er en veldig spennende historie om overlevelse og behov for bibelsk rettferdighet.

Priser: Oscar for beste mannlige hovedrolle: Leonardo DiCaprio, Oscar for beste regi: Alejandro González Iñarritu, Oscar for beste foto: Emmanuel Lubezki, Golden globe for beste mannlige hovedrolle: Leonardo DiCaprio. Alt i alt vant Leonardo DiCaprio 9 forskjellige priser for beste mannlige skuespiller i forskjellige eventer, Alejandro Gonzales Iñarritu vant 5 priser (regissør) og Alejandro Gonzales Iñarritu

Sammendrag. Filmen handler om Hugh Glass, spilt av Leonardo DiCaprio i hovedrollen. Etter en brutal, hårreisende og intens kamp mellom han og en Grizzlybjørn overlever DiCaprio og vinner kampen, men med dødelige skader. Sjansen for overlevelse er liten. Med dødelige forhold og en indianerstamme i hælene, bestemte gruppen seg for å splitte opp. Den største delen av gruppen drar hjemover, men etterlater ham sammen med hans sønn og to av de andre medlemmene fra gruppen. De tre; hans sønn Hawk, John Fitzgerald og Jim bridger, er lovet en betydelig betaling for å være med ham hans siste dager og gi ham en skikkelig begravelse. Filmens protagonist merker man fra tidlig av i filmen at er John Fitzgerald spilt av Tom Hardy. Fitzgerald går fort lei av å vente på at en mann han ikke bryr seg om skal dø, og skal til å drepe Glass i uvitenhet om at Hawk står og ser på. Fitzgerald ser Hawk og vil ikke bli avslørt på grunn av drapsforsøket så han stikker en kniv i Hawks mage foran øynene på immobiliserte Glass, og nærmest begraver Glass i live. Etter det henter han Bridger og forteller at det kommer indianere, at Glass er død og Hawk har stukket av. Glass ligger der i dagesvis og sakte “reiser han fra de døde”. Ordet revenant betyr “En som kommer tilbake etter døden eller et langt fravær”. Med brukne bein, ingen mat, og milevis å dra begynner Glass sin hevnjakt på Fitzgerald. Ordet revenant kan også bety spøkelse, som han mer eller mindre er fordi ingen vet at han fortsatt lever.

Filmen var utrolig bra, og for en så lang film holdt de spenningen og intensiteten over lang tid. Grafikken var eksepsjonell og bjørnescenen var skremmende virkelig.

Alt i alt var det absolutt en film verdt å se, og vi gir den terningkast 5.


No tags yet.
bottom of page