top of page

Carte Blance "Birthmark"15. september var 10. trinn på Studio Bergen og så deler av en forestilling kalt "Birthmark".

Carte Blance er et samtidskompani og består av 12 til 15 dansere fra rundt om i verden. Meningen med samtidsdans er ikke at publikum skal forstå, men opplevelsen. Fokuset i samtidsdans er ikke bare dansetrinn, men å formidle følelser.

I denne forestillingen var temaet feminisme. Til tross for at Norge er et land med likestilling mellom kvinner og menn, er det fremdeles forskjeller. Det er for eksempel mange flere menn som er toppledere enn kvinner. Helt siden fødselen blir barn delt inn etter kjønn, gutter skal være maskuline, ha blå farger og sjørøverklær. Jenter skal være søte, feminene rosa prinsesser. Budskapet i denne forestillingen er nemlig at jenter kan få være maskuline og gutter feminine - etter eget ønske. Forestillingen var delt inn i to deler, guttene og jentene. Guttene hadde på seg tettsittende klær med pastellfarger og oppførte seg feminint,mens jentene hadde på seg store, løse bukser og skjorter og oppførte seg maskulint. Altså, det helt motsatte til hvordan samfunnet til vanlig er og det vi er vant til.

Før forestillingen kom det en fra Carte Blanche og hadde 90 minutters undervisning med hver av klassene. Fokuset var da å få et bedre klassemiljø ved å gjøre øvelser. Øvelsene var for eksempel å løfte hverandre opp i luften, og sørge for at ingen falt i bakken. Da måtte elevene stole på hverandre. Elevene måtte også heie på hverandre. Disse øvelsene kunne vi kjenne igjen i forestillingen.

Mange synes at forestillingen var litt uvanlig og veldig annerledes. Det var ikke dans slik mange kjenner det. Danserne rullet rundt på gulvet og skrek for å vise følelser og personlighet. Alle inntrykkene fra dansen, musikken og lysene ga oss en ny og spesiell opplevelse.

Fikk du en ny opplevelse?

Foto: Helge Hansen


No tags yet.
bottom of page