top of page

Corona-viruset

Coronavirus

Det startet i Kina og har spredd seg som ild i tørt gress og har komt til Bergen nå. Mange folk overreagerer og er veldig stresset over dette viruset, men det er egentlig ikke grunn til å være så bekymret med mindre du er syk eller gammel, da kan det være veldig farlig. Men for helt vanlige friske folk er det bare som å få en slags influensa.

Mange er bekymret for coronavirus og er redd for å bli smittet av det. Mange tror det er livstruende farlig, mens andre er ikke bekymret i det hele tatt. Coronaviruset sammenlignes med influensa, og har lignende symptomer. Enkelte for mildere versjoner av viruset, mens andre får en verre utgave. Coronaviruset kan føre til luftveisinfeksjon, hoste, forkjølelse og feber. For de som er unge og har bra immunforsvar er dette lite farlig, mens for eldre og folk som er syke fra før av kan viruset være farlig.

Stenge skoler?

Det ryktes og skrives om at skoler kan stenges på grunn av dette viruset. På Bergen Katedralskole har to elever fått påvist coronavirus de har blitt suspendert fra skolen i 2 uker. Det har kommet en ny ordning for vgs elever om at de kan sende melding på egenhånd til lærer om at de er syk eller har noen av kjennetegnene til corona, de trenger ikke legeerklæring og får gyldig fravær frem til sommeren

Intervju av elever:

Hva synes du om at corona viruset sprer seg så fort?

Synes det er overraskende at det har spredd seg så fort rundt i hele verden, og håper leger finner ut en medisin for viruset kjappest mulig.

Hva tenker du om at skoler kan stenges på grunn av corona?

Tenker at det er litt overdramatisert, men det må tas på alvor hvis det er så smittsomt som folk sier.

Er du bekymret for å få corona?

Nei, jeg er ikke bekymret siden jeg ikke er svak og gammel så da er det bare som en liten influensa.

Hvis corona kommer til skolen du går på, kommer du til å gå på skolen å risikere å få corona eller tar du deg fri?

Jeg kommer til å høre på skolen å gjøre det skolen blir enige om at er den beste løsningen.


No tags yet.
bottom of page