top of page

Korona oppdatering

Forrige uke var 200 stk registrert omkommet av coronaviruset. Nå er hele 1355 registrert død, det vil si at 1155 har dødd på en uke. Det er et høyt antall mennesker. Konsekvensene av viruset regnes også som Kinas største krise siden 1989.

Sykdommen har nådd 30 forskjellige land. Dette skyldes de som har vært på besøk i Kina, eller kinesere som reiser ut fra landet. Dette er ikke noe gøy, sykdommen kan spre seg mye fortere med større utgangspunkt.

Viruset fører blant annet til at cruiseskip blir avvist i flere havner, grunnet helse og sikkerhet. Dette betyr at de må ha nok mat om bord for en god stund. Disse skipene kan ha opptil flere tusen passasjerer, og de er svært urolige og begynner å bli utålmodige. Dette skaper kaos på skipene.

Eksperter har forutsatt at coronaviruset kan smitte opptil 60% av verdens befolkning om det får herje ukontrollert. Det vil si at ca. 4,7 milliarder mennesker vil bli smittet. Selv om dødeligheten er anslått omtrent 1% vil det fortsatt bli et enormt høyt antall dødsfall grunnet viruset.


No tags yet.
bottom of page