top of page

Ødegaard i storform

Karrieren hans oppsummert

Norske Martin Ødegaard, signerte for Real Madrid, kun 16 år gammel. Han spilte få kamper for klubben, kun 3 på førstelaget, og 11 mellom 14/15 sesongen, og 13 kamper i 16/17 sesongen. Han presterte ikke på toppnivå, og det endte med at storklubben sendte han på utlån.

Han signerte for den nederlandske klubben Heerenveen, og spilte der i to sesonger. Uten mye hell med seg, måtte de sende han tilbake. Men etter kun tre nye kamper for Madrid, signerte han for en ny klubb i Nederland, men denne gangen for Vitesse. Der spilte han 35 kamper, og scoret 9 mål, og fikk 12 målgivende.

Sesongen hans i Vitesse i 2018/19 sesongen gjorde den spanske klubben Real Sociedad oppmerksom på nordmannen, og i det neste overgangsvinduet gjorde de det klart; nordmannen skulle tilbake Spania.

Kampen om Champions League-plass

Martin Ødegaard har så lang notert seg for 6 mål og 8 målgivende på 23 kamper for Real Sociedad, noe som er veldig imponerende med tanke på alderen til Ødegaard og at dette er hans første sesong i Spania siden 16/17 sesongen.

Real Sociedad ligger foreløpig på en 6 plass etter 23 spilte kamper, bare 2 poeng bak fjerdeplassen i la liga som gir Champions League plass til neste år. Champions League regnes som den gjeveste turneringen å vinne for fotballspillere. Forrige gang Real Sociedad var i Champions League var i 2013/14 sesongen.

Ødegaard’s prestasjon mot Real Madrid

Ødegaard spilte nylig mot Real Madrid med Real Sociedad, der puttet han det første målet etter 22 minutter. Real Sociedad og ødegaard var klinisk foran målet i motsetning til real madrid. Etter 69 minutter sto det 4-1 til Real Sociedad, Real Madrid våknet litt for sent og fikk bare puttet to mål så det sto 4-3 til slutt. Ødegaard måtte ut etter rundt en time med en skadet, men det var heldigvis ikke noe alvorlig.

Talentfull lagkamerat fra skandinavia

Ødegaard har også en talentfull lagkamerat fra Sverige som heter Alexander Isak som er 20 år gammel, han fikk også vist seg frem mot Real Madrid med to mål. Han pleier å starte på benken og komme inn på slutten av kampen.