top of page

Khabib tar en McGregor- utfordrer Floyd Mayweather

Khabib utfordrer Floyd Mayweather

Etter at den russiske UFC-stjernen Khabib Abdulmanapovitsj Nurmagomedov seiret over Conor McGregor, tok han til sosiale medier for å utfordre en av de største profilene innenfor boksing, nemlig bokselegenden Floyd Mayweather.

Dette var det han sa på Leonard Ellerbe sin Instagramkonto:

Kom igjen, Floyd! Nå må vi gå kamp. 50-0 mot 27-0. To menn som aldri har tapt, hvorfor ikke? Det er kun èn konge av jungelen. Jeg er kongen. Han kunne ikke slå ut McGregor, mens jeg slo han ut enkelt. Derfor må vi møtes, la oss gjøre dette.

Mayweather sa at han var ferdig med boksing etter at han seiret over Conor Mcgregor den 26. august 2017, men han har siden hintet til at han skal returnere til boksing. Han skrev på Instagram at han ønsket å returnere til ringen for å møte Manny Pacquiao til omkamp. Forrige gang de møttes var i 2015, og der stakk Floyd av med seieren. Hvis dette comebacket blir realitet, er det kanskje en mulighet for at Mayweather møter Khabib, men dette er foreløpig bare spekulasjon.

Khabib Nurmagomedov har som sagt bestemt seg for å utfordre verdens beste bokser Floyd Mayweather etter at førstnevnte seiret mot Conor Mcgregor. Mayweather som etter seieren mot Conor McGregor i fjor vant sin femtiende bokseseier og han har aldri tapt en boksekamp. Men Khabib er ikke den første UFC-kjemperen som velger å utfordre Floyd Mayweather. Conor McGregor gjorde nemlig akkurat det samme og kjempet en av historiens største kamper mot Floyd Mayweather i fjor.

Grunnlaget for utfordringen til Khabib er at Mayweather ikke greide å knocke ut McGregor noe som Khabib greide. Et annet grunnlag var også seiersrekken til begge fighterne. Khabib Nurmagomedov har en seiersrekke på 27-0, mens Mayweather har en seiersrekke på 50-0. Om dette blir en realitet eller ikke blir veldig spennende

Fra venstre: Floyd Mayweather, Conor McGregor

Conor McGregor vs Khabib Nurmagomedov

Kampen mellom Conor McGregor og Khabib Nurmagomedov er nok den mest kontroversielle kampen i UFCs historie både om du tenker på hendelser før og etter kampen. Rett etter at Khabib fikk McGregor til å “tappe” bestemte nemlig førstnevnte å hoppe ut av buret og angripe en i Conor McGregors trenerteam. Og etter at Khabib ble ført vekk av sikkerhetsvakter hoppet flere fra tribunen inn i ringen og angrep Conor McGregor etter hans nederlag. Han fikk flere kraftige slag i hodet og prøvde å forsvare seg selv ved å slå tilbake, tydelig påvirket av slagene han hadde fått av Khabib i løpet av kampen. Dette ble sett på med stor avsky av mange UFC-profiler, bl.a UFC president Dana White. Men en annen kontroversiell hendelse som har med kampen å gjøre var McGregor og hans team angrep på en buss Khabib oppholdte seg i. Etter en UFC media dag ville McGregor konfrontere Khabib. Dette gikk ut av kontroll etter at Conor kastet en stol gjennom vinduet på bussen. Conor risikerte fengsel om juryen fant ham skyldig, men han slapp unna med kommunearbeid og sinnemestringskurs.

Khabib Nurmagomedov

Khabib er en UFC-fighter som fikk UFC-kontrakt i 2011, og har vunnet alle kampene sine og ikke tapt en eneste runde siden den gang. I helgen vant han overlegent over den irske slåsskjempen, Conor McGregor, som mange fremdeles er i sjokk over.

Khabib vokste opp i Tsumadinsky District, som er en russisk landsby. Der vokste han opp med faren sin, og av den grunn trente han Khabib fra allerede ung alder. Han har god erfaring med flere kampsporter, noe som har hatt en positiv effekt på hans UFC-kamper. Noen av kampsportene han har drevet med: Judo, bryting og sambo. De fleste kampene har han vunnet på dommeravgjørelser, TKO eller submission.


No tags yet.
bottom of page