top of page

Fiske i Bergen

I denne saken snakker vi om hvor man bør fiske å hva man kan få.

Nordåsvannet

Forrige gang vi var ute og fisket fikk vi tre fisk, en makrell og to lyr. Det har også hendt at jeg har gått ned på bryggen, og kastet ut i havet og veldig ofte har jeg fått meg en stor Ørret. Vi var ute og fisket igjen og fikk oss en lyr og en torsk.

Øygarden og Tofterøy

Hva kan man få på Øygarden og Tofterøy

På Tofterøy og Øygarden kan man få så godt som alt man kan få i Norge. Det er mye av lyr, sei, brosme, lange, hyse og torsk. Om sommeren har det vært tatt masse makrellstørje utenfor Øygarden. Litt utenfor Tofterøy er det en dyp renne på 600m og der påstår folk at det til og med finnes grønlandshai / håkjerring. Ellers kan man få alt mulig rart som finnes i Norge.

Nordmannsets fisk

Nordåsvannet er kjent for å ha mye torsk. Siden det er brakkvann i nordåsvannet er det mye skjell som torsken spiser. Derfor er det usedvanlig mye torsk der.

Når jeg søkte på hva fisker som var vanlig sto det at lysingen var en vanlig fisk i nordåsen. Jeg har aldri fått eller sett noen få den før men jeg velger å stole på nettet.

Sjøørreten er en fisk som trives i brakkvann og liker seg der en elv renner ut i havet, derfor holder de til ved hopsfossen.

Lyr er sikkert den vanligste fisken å få på stang i Norge, spesielt fra land. Derfor er den også vanlig å få på ikke så alt for dypt vann i Nordåsen.

Som du ser pleier man ikke spise hode på makrellen. Makrellen kommer når det er varmt i vannet, jeg har fått den i nordåsen før så den holder til der. Det er nok største sjanse for å få en makrell på kroken om sommeren.


No tags yet.
bottom of page