top of page

EL-Sparkesykkel

Tidlig forrige sommer (2018) lanserte de el-sparkesykkel i oslo.

De ble veldig fort veldig populær og mange bruke de. Flash er et av flere selskap som har sparkesykler i Oslo, de tar betalt 3kr pr minutt du bruker sparkesykkelen så det er ikke så himla dyrt som gjør at folk vil bruke de. Etter man har brukt et sparkesykkel ligger mann det bare fra seg til nestemann som vil bruke det. Mange synes dette virket som en god, gøy og miljøvennlig ide. Det de ikke tenkte på er hvor store konsekvenser disse sparkesyklene ville få.

Hva gikk galt?

For selskapene gikk jo dette strålende, de tjente store penger og det var og er veldig populært. Men nå ser vi at det kanskje ikke var en så god ide. Det er stadig vekk flere skademeldinger og mange har ikke helt kontroll, dette ble også brukt under vinteren og det ble utrolig mange skader. Det er fortsatt en risiko og de er på gaten til den dag i dag, bare et par uker siden ble en mann kritisk skadet og lå på ullevål sykehus. Denne mannen ble påkjørt av en el sparkesyklist.

Det er jo også mye som er positivt med el sparkesyklene, som at det er et bra og lett system, man kommer seg fort frem, det er billig, og miljøvennlig.

Jeg synes selv dette var en kjempegod ide men at det er mye som må forbedres.

I Bergen kom jo noe som heter bysykler og det skjer nesten aldri ulykker med de.

Dette har de også i Oslo og man hører aldri om ulykker forårsaket av sykler.

Jeg tror det er på grunn av de fleste har syklet når de var mindre og har hatt opplæring til å sykle på en eller annen måt. Så først og fremst for at de skulle kommet til Bergen synes jeg det burde vært en liten en dags opplæring og test hvor du må bestå testen for å få lov til å kjøre rundt i offentligheten. Det trenger ikke å være så dyrt å gå på en slik opplæringstime, men jeg synes det er nyttig siden alle har nok ikke kjørt en motorisert sparkesykkel og det er ikke like vanlig som fks normale sykler.

Et annet problem er jo at de ligger overalt i Oslo og jeg mener at det burde være et maks antall sparkesykler sånn at de ikke bare ligger over alt.


No tags yet.
bottom of page