top of page

Håland til Dortmund

Hålands debut for Borussia Dortmund

Norske Erling Braut-Håland tok verden med storm, første kampen hans i mesterligaen. Han scoret hat-trick i første(!) omgang, og siden har han knallet inn 16 mål på 14 kamper i den østerrikske liga og 8 mål på 6 kamper i Champions League.

Nylig ble han signert av Borussia Dortmund, og i debuten hans ble han byttet inn i det 57 minuttet, når laget hans lå under 3-1, og scoret etter kun 2 minutter. Han scoret igjen, i det 71. minuttet. Hat-tricken hans ble fullført etter et fantasisk løp, og en fin ball fra lagkamerat Marco Reus. Kampen endte 5-3, og match-ballen gikk selvfølgelig til nordmannen.

Erling har også sagt grunnen til at han valgte Borussia Dortmund foran alle de andre storklubbene som ville ha han. Håland likte måten de snakket til han og at de sa rett ut at de trengte han på topp. Forskjellige Eksperter har også uttalt seg om at Dortmund var det beste stedet for han å utvikle seg på.

Han signerte kontrakt med den tyske storklubben til 2024. Han var skadet når han kom til Borussia Dortmund, men nå er han tilbake og det ser veldig lovende ut etter at han kom inn og scoret hattrick.