top of page

Liverpool - verdens beste fotballag?

LFC, eller Liverpool Football Club, er en engelsk klubb, som spiller i toppdivisjonen i England. Klubben ble stiftet i 1893, og har spilt i toppdivisjonen siden.

De har vært ekstremt gode de 2 siste årene, de kom på en knepen 2.plass i premier league i fjor bak Manchester City. Men samme året vant de Champions League etter å ha snudd et 3-0 tap i første semifinale på Camp Nou, til 4-3 på Anfield! i finalen vant Liverpool 2-0 mot Tottenham Hotspur.

Denne sesongen har de startet helt fenomenalt ubeseiret etter 21 kamper og leder ligaen med 14 poeng. Søndag 19.januar kan det bli en veldig spennende kamp mot Manchester United, det er det eneste laget de har spilt uavgjort mot i ligaen. Liverpool har også utmerket seg i verden med seier i klubb VM.

Liverpool hadde en dårlig periode med Brendan Rodgers, og ledelsen bestemte seg for at de trengte noe nytt. I 2015 signerte de tyske Jurgen Klopp, som hadde hatt en så langt bra karriere i Borussia Dortmund, og han virket som den helt klart rette mann for jobben. Siden har han signert mange spillere, og omskolert hele Liverpool-stallen, til noe mye bedre. Han har blant annet kjøpt nederlandske Virgil Van Dijk fra Southampton, som nå er verdens beste forsvarsspiller, og Mohamed Salah fra AS Roma. Han har tatt Liverpool til mange finaler, og har vunnet 2 internasjonale turneringer.


No tags yet.
bottom of page