top of page

Pochettino sin sparking bak kulisseneMauricio Pochettino har forlatt Tottenham Jose Mourinho har overtatt, Hvorfor?? det er opplagte 25 poeng fra 24 kamper har ikke vunnet på bortebane siden januar. Men i dag skal vi snakke det som skjedde bak kulissene som fører til at Mauricio Pochettino blir sparket.

Mai 2018 har de nettopp slått leicester for å kvalifisere seg til Uefa Champions League. Alle ville ha feiret, men ikke Mauricio Pochettino. Han var nervøs. Han snakket med eieren av klubben for å selge mange spillere fordi de nektet å signere nye kontrakter. Han sa i et intervju etter spillet “vi må snakke neste uke for å lage det nye prosjektet”. i denne situasjonen må vi være modige å ta risikoer tydelig så ville han begynne på nytt med laget. det skjedde ikke ingen av nøkkelspillerne forlot klubben og de signerte absolutt ingen på en eller annen måte klarte Daniel levy å slå seg sammen med Harry Kane og overbeviste Pochettino at tiltråss for at de signerte ingen å solgte ingen var de fortsatt en fremover tankene klubb og han klarte dette så bra at han signerte til og med en ny kontrakt. men mesteparten av artiklene denne uken og jeg tror at alle er enig dette er hvor forholdet mellom Pochettino og Daniel levy begynner å bryte. faktisk i åpningen av dere nye stadium så var Pochettino på an igjen. Han snakket med pressen der han sa “now there is no point thinking like a small club. you must think like a big club. this is what we have to discuss about the project.” tydelig en liten stikk til levy som sier at vi er ikke en stor club enda og at vi trenger forsterkninger og fornyinger og det kom bare ikke til å skje.

Så la oss gå frem til 2019 når alt starter å falle sammen tottenham faller sammen på banen men deres form i ucl dekker over det litt og dette er øyeblikket pochettino virkelig brukte muligheten rett før semifinalen i ucl mot ajax til og sette ut enda en påstand i nyhetene “to win the champions league with tottenham, in this circumstance, in this scene, maybe i need to think a little bit to do something different in the future, for sure.” på tiden så tror jeg noen så på dette som en spøk men på tiden hvis han hadde vunnet champions league så tror jeg han hadde forlatt klubben da. nå etter å ha tapt finalen i champions legue å akkuratt klart å skarpe sammen en top 4 avslutnig på ligaen så var pochettino knust. Han var så skuffet at han nektet å reise hjem til london med laget i stedet så reiste han til hans hus i barcelona og de fleste rapporter sa at han sørget etter det tapet mot liverpool i finalen det ble ikke tatt i mot så bra av Daniel Levy. dette ifølge rapportene skapte en bitter stemning mellom de to på grunn av igjen så ville pochettino kvitte seg med noen av spillerne som bare spilte kontrakten sin ut, å kjøpe noe spillere og bare 3 spillere ble kjøpt. ting ble så ille mellom de to at i følge The Athletic “Pochettino was still unhappy, feeling his squad still needed far greater surgery. Pochettino sulked and sulked his way to the sack.” nå nesten hver artikkel bruker ordet socked man må nesten lure om en av spillerne eller levy has snakket med pressen.

Det var denne negative energien og bruddet mellom daniel levy og pochettino som til slut førte til at han mast garderoben. når pochettino kom ut til offentligheten å snakket om forskjellige agendaer fra spillerne etter tapet mot colchester united. i følge the athletic så ble “Don't look at the boss don't give him an excuse to get you in to trouble. Just get on with training and surely it will all be over soon.” for å være ærlig så syntes jeg dette er litt overdrevet. dette bringer oss til forrige onsdag det er lite tillit mellom poc og levy han har ikke fått spillerne han ville ha og han fikk ikke kvittet seg med spillerne han ville og mer viktig spillerne er lei treneren er lei alt er overalt og dette er øyeblikket levy tydeligvis begynt å planlegge pochettino sin sparking.

Han spurte tydeligvis Pochettino om han var villig til å si fra seg jobben men han nektet fordi han ville ikke forlate klubben i en dårlig situasjon og sikkert litt for hvis han ble sparket så fikk han 12,5 millioner pund og hvorfor ville han si nei til det hvis han fikk sparken uansett.

innen mandag så hadde noen av spillerne fått vite at han skulle få sparken og på tirsdag var det offisielt men noen av spilleren fikk ikke vite dette får de så klubben sin tweet der de hadde gjort det offisielt som er helt sinnsykt for meg. Han hadde mistet garderoben han var i krig med lewy å forlate klubben var det eneste som ga mening.

Pochettino vil gå videre til større og bedre ting. og dette var på en måte historien innenfra om noen av problemene som foregikk bak kulissene oss tottenham. Jeg tror nok at han ender opp i United,barca eller bayern munchen. Jeg tenker at jose mourinho vil være veldig vellykket oss tottenham de første 2 sesongene kanske han vil vinne to trofeer eller 3 før alt går til shit igjen.


No tags yet.
bottom of page