top of page

600 skoler stengt, storbrann sluker alt i sin veiOmkring 600 skoler i New South Wales stenges på grunn av alle de kraftige skogbrannene som holder på i Australia. Nå er det 3 000 brannmenn sloss mot brannene i Australias delstat, sammen med 80 fly. Hittil har brannene tatt 4 menneskeliv og ødelagt mer enn 300 hjem.

Det er ventet 40 grader og sterk vind fremover og brannvesenet er redd for at flere branner vil starte eller at brannen skal spre seg. Brannsjefen Shane Fitzsimmons sier at de er godt forberedt, for det som muligens kan bli den verste dagen med skogbrann i Australias historie.

Det er heller ikke bare mennesker denne brannen truer, koalaen for eksempel er allerede en utrydningstruet art og brannen vil nok ikke hjelpe på situasjonen. Det finnes nå 100 000 koalaer i Australia. Det er trodd at det hittil har død hundrevis av dem i brannene.

Heldigvis er de fleste brannene langt unna de største byene, men det skal tydeligvis være mulig å se brannene i Sidney, og byen var dekket under et røykteppe tirsdag i forrige uke.

Luftkvaliteten ble også dårligere på grunn av røyken, folk med hjerte og lungesykdommer ble derfor bedt om å holde seg innendørs.

*


https://www.vgtv.no/video/188206/trosser-flammene-for-aa-redde-koala

https://www.aftenposten.no/verden/i/BReX1g/kraftig-skogbrann-stenger-flere-hundre-skoler-i-australia


No tags yet.
bottom of page