top of page

Ny manager i engelsk storklubb


Tottenham Hotspur er en engelsk toppklubb. I mai i år, kom de til sin første Champions League-finale noensinne. Dette var veldig stort for alle fansene, og manager Pochettino fikk masse ære for dette. Det endte med at de tapte kampen mot Liverpool, og siden har de hatt en dårlig periode. I løpet av de siste 25 kampene, har de kun tatt 24 poeng. Og hvis dette hadde fortsatt hele sesongen, hadde de vært et av nedrykk slagene, med gjennomsnittlig under ett poeng per kamp. Ledelsen i storklubben skjønte alvoret i dette, og bestemte seg for å sette ned foten etter denne tunge perioden. De sparket Pochettino, og etter få timer, ansatte de den portugisiske manager-legenden Jose Mourinho.

Tidligere har Mourinho vært manager for FC Porto, Inter, Real Madrid, Manchester United, Chelsea og Benfica. Han har vunnet mesterligaen to ganger med to forskjellige klubber, og ligaen mange fler.

Eksklusivt intervju med Storetveits egen super Tottenham-fan Mathias:

Så du for deg at Pochettino skulle få sparken så tidlig i sesongen?

SVAR: nei, jeg håpet og trodde at tottenham tenkte litt mer langsiktig

Hvordan føles det nå som Mourinho har blitt ny manager?

SVAR: det føles som at du har Gandhi som statsminister, og han har blitt byttet ut mot mussolini

Tror du dette kan være en start på noe nytt og stort, eller vil det bli en stor fiasko?

SVAR: utelukker ikke at resultatene blir bedre på kort sikt, men dette handler også litt om hvilke lag jeg ønsker at tottenham skal være. De skal være offensive, sjarmerende og med et glimt i øyet. min oppfatning er at mourinho står for mye av det motsatte

I de siste klubbene han har trent, har han blitt sparket, og fått en stor utkjøpsklausul, og mange klubber har tapt penger på han. Kan du se for deg at dette kan skje i Tottenham også?

SVAR: absolutt, han får denne sesongen, neste sesongen og ryker sesongen etter det. Det er min spådom.

Mourinho har en tendens til å spille veldig defensiv kontringsfotball, og i tidligere klubber har han ikke klart å score mange mål. Tottenham har alltid vært et angreps-lag, som spiller fin offensiv fotball og har mange angrepsspillere i verdensklasse. Kan det hende at de vil bytte klubb i senere overgangsmarkeder, for å få muligheten til å score mer og vinne mer?

SVAR: her må jeg forsvare Mourinho litt, for i noen av klubbene f eks real madrid og inter, har de blitt det mestscorende laget i turneringen

I fotballen generelt, er det for lett å sparke en trener for å få endringer. Burde ikke de satt litt mer tro til trenerne?

SVAR: I dette tilfelle burde de det, forøvrig burde mange klubber satt mer tro til managerne sine, men det er ikke synd på de.

Til slutt legger han også til “men jeg håper at jeg tar feil”.

Jeg personlig er veldig spent på dette, og tror at portugiseren faktisk kan gjøre det bra, og at Tottenham vil spille enda mer som et lag. Men først kommer de til å bruke store penger i januar-vinduet, og snu denne tapsrekken.


No tags yet.
bottom of page