top of page

Problemet i fotball


I fotballen i dag er det et stort problem. Det er nemlig rasisme. Man skulle tenkt at folk hadde sluttet med dette for mange tiår siden, men i blant annet Italia og i Bulgaria har det vært mye av det. Dette har vært et stort problem for mange, spesielt for de utsatte. Senest mandag 14. oktober var England spillerne utsatt for rasistisk misbruk av Bulgaria fansen i en 6-0 seier.

Etter litt tid så kom UEFA til en beslutning å gi en straff til Bulgaria. Bulgaria fikk 2 kampers utestengelse uten tilskuere, og en bot på ca 640 000 kr. Mange har reagert på dette, fordi de mener det er en altfor liten straff for noe så alvorlig. Og mange har sammenlignet det med andre bøter som UEFA har gitt, som for eksempel at Leeds United spionerte på motstanderen deres og fikk en bot på rundt 2 millioner kr og når Nicklas Bendtner fikk en bot på 800 000 kr for å bruke sponset ubderbukser.

Etter kampen ble Bulgaria-manageren intervjuet, og der ble han spurt om hva han synes om den rasistiske misbruken fra hjemmelaget, og da svarte han at han ikke hørte noe spesielt, men at det bortelaget som var verstingene.

Det har også vært mange tilfeller av rasisme i Italia i år, og de som har blitt mest utsatt for det har vært Mario Balotelli, Moise Kean og andre mørkhudede fotballspillere.

Når 19-åringen Moise Kean ble misbrukt av Cagliari-fansen når han spilte med Juventus, klarte han likevel å ignorere rasismen, og scoret et mål. I feiringen hans gav han beskjed at han ikke brydde seg, og dette ble likevel ikke fokusert på så mye av media. Kean fikk likevel beskjed av lagkamerat Leonardo Bonucci at unggutten selv kunne gjort noe annet for å forhindre dette. Media reagerte litt på dette, men det ble bare snudd til noe morsomt, tullet litt med, og senere glemt.

Så dette er et stort problem, men det finnes en løsning for å hindre dette. Det er å gi en mye større straff til de som uttrykker seg med rasisme, som apelyder, kaste ting på spillerne, og generelle ring som oppfattes som rasisme.


No tags yet.
bottom of page