top of page

Erling Braut Håland, den nye Zlatan???

Erling Braut Håland, den nye Zlatan ???

Erling Braut håland har fått en magisk start på Champions league-eventyret. Han har scoret fire mål på to kamper og er toppscorer i Champions league så langt. I første kamp mot det belgiske laget Genk, scoret 19-åringen hat trick på 45 minutter. Han ble tidenes yngste spiller til å score et hat trick i løpet av en omgang i alle de europeiske cupturneringer som finnes. Mange i Europa har fått oppsyn for Erling og han har nå, ifølge Erik Thorstvedt, spilt seg opp til å bli en spiller med en verdi på flere hundre millioner kroner. Han blir nå sett på som den nye Zlatan.

Erling Braut Håland har tidligere spilt for Bryne FK, Molde og nå spiller han utenlandsk fotball i Østerrike for RB Salzburg. Han har og spilt for U19, U20 og U21-landslaget opp gjennom karrieren sin. Ekspertene har lenge holdt øye på 19-åringen og nå har han utviklet seg helt utrolig i utlandet. Han har fått utrolig respons på sosiale medier og har nå fått 100.000 nye følgere på Instagram-kontoen sin.

Håland har hatt mange enkeltkamper hvor han har prestert helt enormt, bl.a. da han scoret 4 mål på rundt 20 minutter mot Brann, og noe som kanskje var enda mer imponerende var da han scoret hele 9 mål(!!!) mot Honduras i U20-VM. Noe som for alvor fikk offentligheten til å få øynene opp for Erling Braut Håland var da han, for en uke siden, scoret hat-trick mot Genk på bare én omgang i Champions League, og gjorde han til toppscorer i Champions League. I går scoret han også mål mot Liverpool, og økte ledelsen sin som toppscorer, dessverre gikk RB Salzburg på et 4-3 tap.

Erling Braut Håland har selv omtalt seg selv som sin favoritt spiller, og at han vil være oppfølgeren til Zlatan i skandinavia. Som man kan høre fra disse uttalelsene er Erling en spiller med utrolig mye selvtillit og selvsikkerhet. Vi i redaksjonen håper og tror at Erling B. Håland kan leve opp til uttalelsene sine og bli den nye Zlatan.