top of page

Hvem er Norges rikeste?


Hvem er Norges rikeste?

Reder John Fredri

ksen er fremdeles Norges soleklart rikeste, med en formue på 114 milliarder kroner, ifølge Kapitals årlige oversikt over Norges 400 rikeste. fredriksen har ifølge kapital, økt formuen sin med en milliard kroner, men han er selv fortsatt ikke fornøyd med inntektene det siste året, og mener at grunnen for oppgangen er at Dollaren har styrket seg.

“Jeg tjener på dollarstyrkelsen, men vi er jo en dollarbusiness, og da er det ikke størrelsen på nettoverdiene målt i norske kroner som er avgjørende”, har Fredriksen sagt til Finansavisen og TradeWinds.

Top 5 av Norges rikeste har ikke forandret seg dette året, landets nest rikeste er reder Torstein Hagen i Viking Cruises (formue på 60 milliarder kroner), Odd Reitan er norges tredje rikeste, med en formue på 42,4 milliarder kroner. De to neste plassene inntas av Johan Johannson og Kjell Inge Røkke, med henholdsvis 42 milliarder kroner, og 35,5 milliarder kroner.

Røkke er den på lista som har tapt mest siden i fjor – med en nedgang på hele 4,4 milliarder kroner. Likevel beholder han femteplassen på lista, og rekkefølgen på topp fem er dermed uendret fra i fjor.

Blant landets 400 rikeste er det listet opp 51 kvinner. Margaret B. Garmann er fremdeles Norges rikeste kvinne og ligger i år på 22. plass. Én plass opp fra i fjor. Hun anslås å ha en formue på 9 milliarder kroner.

Norge har i år 33 flere milliardærer enn i fjor, noe som utgjør til sammen 341 norske milliardærer. Landets 400 rikeste personer har i snitt en formue på 3,5 milliarder kroner. Det siste året har de i snitt blitt 150 millioner kroner rikere.

For å komme inn på Kapitals liste må man ha en formue på minst 800 millioner kroner.No tags yet.
bottom of page