top of page

Hva skjer i Bergen 2019?


Festspillene i Bergen

22.mai sparkes festspillene i Bergen i gang! I snart 7 år har Festspillene i Bergen feiret byen ved musikk, teater og dans. De aller beste kunstnere fra Norge og utlandet kommer til Bergen for å feire den vakre våren sammen med feststemte bergensere og besøkende gjester. Festspillene ønsker å sette spor i byen og få oss til å oppleve kunst på en annen måte enn vi vanligvis gjør. Med årets festivaltema inviterer de unge og gamle til å drømme sammen med kunstnerne. De ønsker å få oss til å ta en pause fra hverdagen og bare puste ut og tenke nye tanker. Festspillene er ferdig 05.juni.

Konsert med Elton John

Elton John besøker Bergen som eneste by i Norge på sin avskjedsturne Farewell Yellow Brick Road. Han er en av popmusikkens aller største legender! Turneen byr på over 300 konserter verden over og den runder av i 2021. Han har spilt på Koengen to ganger før, 2003 og 2015 for et entusiastisk publikum.

Bergenfest ung

Bergenfest er en festival for unge festival entusiaster fra 7.-10. klasse. Arrangørene ønsker å vise unge at musikk er best i live format og gi unge en opplevelse de kan huske. Bergenfest ung finner sted på koengen 07.juni.

Skipet de zee ploeg

Skipet De Zee ploeg er et uforglemmelig drama basert på en sann historie fra Bergen. Forestillingen settes opp på Den Nationale Scene og det er mange unge medvirkende i stykket. For 200 år siden sank det et skip med emigranter utenfor Bergen. Det er første gang dette dramaet som skjedde i 1817 iscenesettes. De tyske familiene som var ombord, ble lovet et bedre liv i Amerika men ble grovt utnyttet. Kapteinen seilte rett inn i en dødbringende storm og med brukket mast drev skipet inn til Bergen. Lille Bergen med 18 000 innbyggere, hvordan skulle de klare å ta imot disse skadde menneskene? Forestillingen følger en av familiene og ser hvordan de ofrer alt for å få plass på skipet. Vi får også se hvordan de står oppreist gjennom stormen, sammen. Det er utrolig å se hvordan de barna som mistet foreldrene har preget generasjoner siden det.

Kristin Lavransdatter

Den suksessfulle musikalen som ble satt opp på DNS i 2018, settes opp i unik utendørs versjon på Bergenfest. 8.-10. august er eneste mulighet til å oppleve Kristin Lavransdatter, live, i utendørs versjon. Herborg Kråkevik som selv spiller Kristin Lavransdatter sier: Å få gå inn i Kristinrolla ein gong til-på sjølvaste Bergenhus festning-er årets største Nådegåve! Det å få lov til å arbeida med Julian sin musikk, Svein Sturla si dramatisering og Brit Bildøen sine sangtekster endå eingong er rett og slett meir enn eg hadde håpa på! Eg gler meg til sommarjobb på festningen.

Thank you for the music-ABBA

WOHOOOO! Suksess Showet “Thank you for the music” returnerer til Grieghallen og showet er blitt hyllet av et unisont anmelder korps. Showet settes opp lørdag 21. og søndag 22. september 2019. Det varer i 90 fantastiske minutter uten pause. Inger Lise Rypdal, Rita Eriksen, Tommy Fredvang og Jannike Kruse opptrer i det legendariske showet til hyllest for den storslåtte, svenske gruppen. De opptrer med de sangene vi kjenner best som “Dancing Queen”, “Mamma mia”, “Super Trooper” og “Waterloo”.

Pippi langstrømpe

De elleville historiene til Astrid Lindgren om de rødhårete jenta settes opp på Fyllingsdalen Teater i vår. Pippi har trekk vi alle kan kjenne igjen, selv om hun er sterk og modig og har en gullkiste full av penger. Hun er omtenksom og kan til og med føle seg ensom av og til. Stykket settes opp med lokale skuespillere fra Fyllingsdalen og er fantastisk bra. De hadde gjort det så bra som de kunne og alle var veldig engasjert i det de spilte. Nydelig stykke.


No tags yet.
bottom of page