top of page

Greta Thunberg - Klima


Greta Thunberg - Klimaet

Tidligere i år streiket skoleelever verden rundt for klimaet. Det var rundt 100 land og over 1000 byer som deltok i klima streiken. Streiken begynte med at den svenske 16 åringen, Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg, som sto utenfor Riksdagshuset i Stockholm i August 2018, med en plakat med teksten; “skolestreik for klimaet”.

Da Thunberg var 11 år gammel, var hun deprimert over klimaproblemene. Senere ble hun diagnostisert med asperger syndrom, tvangslidelser og selektiv mutisme. Hun føler et stort behov for å forbedre klimaet. Faren hennes har sagt at hun enten kan sitte hjemme og være svært lei seg, eller protestere og være glad, uansett om det innebærer å gå glipp av skole. For å forminske karbonutslippet, har familien til Greta gått med på å slutte å bruke flytransport og leve som veganere.

Thunberg har vunnet priser og titler som: Fritt Ords prisen, Rachel Carson-prisen, “Årets kvinne 2019” i Sverige og den tyske “Golden Camera” prisen. Hun er nå også blitt nominert til Nobels fredspris 2019 av SV.


No tags yet.
bottom of page