top of page

Viking sky - hva er det, og hvorfor skjedde detVIKING SKY

MS «Viking Sky» er et norsk cruiseskip som ble bygget i 2017 av det italienske verftet Fincantieri i Ancona, Italia, for Viking Ocean Cruises.

Viking sky var på vei fra bergen til tromsø, og så tilbake, men på hjemveien traff de på en uheldig smell. Da de var like utenfor Molde, holdt de på å velte, på grunn av all vinden. Det var opp mot 15 meter høye bølger, og skipet vaiet veldig mye. De skal visstnok ha vært bare 40 cm fra bunn.

De ble sittende fast fordi alle fire motorer sluttet å virke. Forklaringen på hvorfor det skjedde var at det var lavt smøreolje nivå eller lavt oljetrykk, men eksperter tviler på at det er hele forklaringen.

“Hver motor – av typen 32/44CR er utstyrt med separate smøresystemer med oljesump i rammen (skid) som motor og generator er bygget på. Ifølge Sjøfartsdirektoratet var det like lavt oljenivå på hver av motorene, men de var innenfor de anbefalte grenser oppgitt av motorprodusenten MAN Energy Solutions i Augsburg.”

Mannskapet av viking sky er i avhør fordi de tok sjansen og risikerer flere hundre menneskers liv med og legge ut til sjøs selv om de var på et lavt oljenivå.

Mange av de som var på Viking Sky har kommet med klager og dårlige anmeldelser.


No tags yet.
bottom of page