top of page

Hva er Movember?


Movember er en årlig kampanje for bevisstgjøring av menns helse. Movember samler inn penger til forskning og støtteprogrammer med fokus på prostatakreft, testikkelkreft og psykisk helse. Bak kampanjen står Movember Foundation, som er en uavhengig internasjonal stiftelse.

Det hele oppsto i 2003 som en utfordring blant 30 venner etter at fire av disse hadde hatt en samtale om barter og 70-talls-mote over noen øl på en bar. Ordet Movember er en sammenslåing av ordene «november» og «moustache».

I løpet av 15 år har Movember finansiert i flere prosjekter som GAP 1 Xenograft og Prostate Cancer Outcomes Global. Siden 2003 har Mo Bros og Mo Sistas samlet inn 5,5 milliarder kr verden rundt og tallet vokser. I 2017 donerte totalt 1,262,469 mennesker penger til Movember Foundation, og Movember Foundation samlet inn rundt 87 millioner kroner på 30 dager.

I Movember er det vanlig for engasjerte menn å gro en “moustache”. Disse kalles Mo Bros, og går gjerne rundt i gatene med informasjonsplakater relatert til Movember Den første Movember-barten så dagens lys i Australia i 2003, og siden har over 4 millioner menn grodd en bart. Movember er ikke bare for menn, og ekvivalenten til Mo Bros for kvinner kalles Mo Sistas. Mo Sistas gjør i prinsippet det samme som Mo Bros, bare uten bart, åpenbart.
No tags yet.
bottom of page