top of page

Nations League - Hva og Hvorfor?


Nations League er den nyeste UEFA turneringen, som mange land ser på som en stor mulighet til å kvalifisere seg til EM i 2020, som spilles over hele europa, og dermed ikke har noen vertsnasjon.

Nasjonene blir delt inn i puljer etter plasseringen deres på FIFA rankingen, de beste nasjoner kommer inn i pulje A, som er delt opp i 4 grupper, med 3 nasjoner i hver gruppe. Pulje B som også er delt opp i 4 grupper med 3 nasjoner. Pulje C er delt opp i 4 grupper, tre med 4 nasjoner, og èn med 3 nasjoner. Pulje D er delt opp i 4 grupper med 4 nasjoner. Norge er i pulje C, i gruppe med Kypros, Bulgaria, og Slovenia.

Men hvorfor har UEFA startet denne turneringen? Det er enkelt og greit fordi interessen for landslagsfotball mellom turneringer har stupt de siste årene. Turneringen blir også en mulighet for dårligere landslag å kvalifisere seg til EM. Vinnerne av de 4 gruppene i pulje A vil gå videre til et turneringstre med fire semifinaler, en bronsefinale, og en finale. I 2020, vil de fire beste lagene fra hver pulje, som enda ikke er kvalifisert, bli plassert i en playoff, med en garantert plass til hver pulje.

Alt i alt er dette en fantastisk mulighet for Norge og andre svakere landslag til å kvalifisere seg til EM, og forbedre landslaget i kamper som faktisk har noe å si.


No tags yet.
bottom of page