top of page

Deilig Sjokoladekake med kaffeglasur


Vil du ha en enkel, rask og god kake? Vel, da har du kommet til rett sted. Vi i redaksjonen har testet denne kaken, og vi gir den en 10 av 10. Vi anbefaler også at dere prøver å lage denne godsaken med den magiske kaffeglasuren. Tar bare 20 min:))))

Mvh Redaksjonen

Oppskrift

20-40 minutter

Enkel

Kake:

300 g smør

3 ½ dl vann

6 ss kakaopulver

3 stk egg

1 beger lettrømme

2 ts natron

4 dl sukker

7 dl hvetemel

1 ts salt

Glasur

100 g romtemperert smør

5 dl melis

2 ss kakaopulver

3 ss kaffe

SLIK GJØR DU 1. Smelt smør, og ha det i en bolle. Ha i de øvrige ingrediensene, melet til slutt. 2. Smør en liten langpanne, ca. 25x35 cm. Kle så pannen med et bakepapir. Hell røren over i pannen. 3. Stek kaken på 180 °C i 30-40 minutter, på nederst rille. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. 4. Bland sammen smør, melis, kakao og kaffe til en glasur. Smør eller sprøyt glasuren på kaken når den er kald.


No tags yet.
bottom of page