top of page

HALLOWEEN - mye mer enn bare snop:


Halloween feires hvert år på 31. Oktober, men hvorfor gjør vi det egentlig?

Mange tenker på halloween som den dagen barn og voksne går ut og kler seg i skumle kostymer, og går “ knask eller knep “, men det ligger mye mer bak enn bare det.

I Norge er Halloween en ganske nylig feiring. Halloween kom til Norge i rundt 2000 tallet, da kler barn seg ut og går rundt i gaten og sier “ knask eller knep “ og får godteri, ungdommer går gjerne på Halloween-fester. Mange liker barn i Norge i dag er glad i Halloween, men kanskje mest på grunn av godteriet de får, mens andre, spesielt gamle, liker ikke Halloween.

Tar du turen innom for eksempel USA, Spania eller Mexico der i mot er det store feiringer for Halloween. For mange i disse landene er 31. Oktober en viktig dag der de feirer de døde som har betydd noe for dem. De spiser god mat og noen steder setter de ut bilder av døde i familien. De tror at bildene på denne spesielle dagen vil gjøre at familien kommer og feirer med de.

Halloween er dagen de hyller de døde.


No tags yet.
bottom of page