top of page

Gjemmer oss bak en sjerm


Har du tenkt på hvor mye press det egentlig er på sosiale medier? Selvbildet til unge folk påvirkes av nettopp dette, sosiale medier. Vi får alt til å handle om utseende og det å skulle opptre som perfekt. Gjennom instagram ser man bare de fine sidene ved en person, at personen er så utrolig pen og vil fremstå som vellykket. Når man ikke føler seg like vellykket kan man miste selvtilliten.

Det å skulle prestere på alt, til en hver tid og i tillegg på instagram gjør ungdommer i dag slitne. Du skal ha “det perfekte livet”, men noe vi glemmer er at livet på sosiale medier ikke alltid speiler virkeligheten. Du går kanskje forbi bilder daglig som er perfekte på alle de forskjellige appene. Folk som kanskje har det helt perfekte fjeset, den helt perfekte kroppen eller det fine smilet. Dette er ikke det som nødvendigvis er personen i virkeligheten. Det finnes så mange apper du kan redigere deg med, i dag går det an å redigere alt, og du ser ut som en helt annen person. Det gjør ikke selvbildet sitt eller andres bedre, men vi gjør det fremdeles. På grunn av bekreftelse.

Her er en jente som har redigert fjeset sitt. Redigert alle urenhetene sine vekk, tennene hvitere og huden glattere. Det er dumt at folk nå til dags tror at dette er sånn man skal se ut.

På nettet kan man altså være akkurat hvem man vil være og helt annerledes i virkeligheten. Man kan få internett til å fremstille seg akkurat slik du vil. Man ser ofte matbilder på sosiale bilder. Det er for det meste sunn mat, men det er jo ikke alltid det man spiser. Man kan legge ut akkurat det man vil, og man vil jo ikke legge ut noe som får seg selv i et dårlig lys. Det er viktig å huske på at det folk legger ut sjelden er hverdagen, tvert imot. Man legger som oftest ut noe som bare skjer av og til for eksempel at man tar seg tid til å lage en ekstra god og sunn frokost.

Det har blitt så mye fokus på det å være helt perfekt på sosiale medier. Man sammenligner seg med andre som får flere likes og kommentarer. Folk har blitt så opptatt av det at de sender rundt til alle vennene sine “lik og kommenter bildet mitt”. Det er dumt at det har blitt sånn. En app som bare skulle være for å dele hverdagen sin har nå blitt til å dele det livet man ikke har.


No tags yet.
bottom of page