top of page

Reisetips til sommeren 2018 (Opplev fantastiske Sicilia!!!) Del 1


Sicilia

Mitt reisetips er Sicilia. Sicilia er en øy utenfor Italia som er kjent for vulkanen Etna, is, badestrender og mye mer. Hvis du har lyst å oppleve badeliv og turistattraksjoner er dette det riktige stedet for deg. Det er mye kjent historie fra Sicilia, spesielt fra romertiden. Det finnes også mange fine hoteller og steder du kan bo der. De største reisemålene på Sicilia er Palermo og Catania.

Turistattraksjoner:

Etna:

Vulkanen Etna ligger på østkysten av Sicilia. Den er kjent for Europas mest aktive vulkan og ligger har en høyde på 3315 moh. Det siste utbruddet var den 3 des. 2015. Den mest normale måten å komme seg opp på vulkanen er å ta buss opp til et sted hvor du skal ta gondolbane. Du tar gondolbanen flere hundre meter. Når du er ferdig med gondol tar du en buss til de stedene du kan utforske på vulkanen. Pass på, det er alltid KALDT på vulkanen.


Badestrender:

Sicilia har blant de fineste strendene i Europa. Det finnes mange strender hvor du kan bade dagen lang. Uansett hvor du velger å bo på Sicilia vil det være en strand som passer godt for deg. Å spise verdens beste is på en av verdens beste strender, det kan nesten ikke bli bedre. Mange som har vært på Sicilia liker den fine blåfargen i havet.


Landsbyer:

Det finnes mange koselige og fine landsbyer på Sicilia. De mest kjente heter Taormina, Giardini Naxos, Noto og mange flere. Disse landsbyene får mange besøkende hvert år. Landsbyene er kjent for den fine middelalderarkitekturen.


Reise:

Flyreise:

Når du skal reise til Sicilia kan du reise direktefly og mellomlande. De tre flyplassene ligger i Catania, Palermo og Trapani. De fleste som reiser der tar direktefly med Norwegian til Palermo. Reisetiden er på ca. 4 timer. Hvis du reiser til Sicilia er det anbefalt å være der 1-2 uker.

Hoteller:

Det finnes mange fine hoteller i Sicilia, fra høy pris til en mer rimelig pris. De fleste og fineste hotellene ligger langs kysten, fordi det er der de fine badestrendene. De fleste hotellene har badebasseng og badestrand i nærområdet. Det finnes hoteller i moderne stil og i gammeldags arkitektur. Gjennomsnittsprisen på hotellene ligger på omkring 1000 kr pr natt. Det finnes garantert et hotell som passer for deg og familien din.


Transport:

Uansett hvor du vil reise er det taxi eller buss i nærheten. Hvis du vil reise lang er det anbefalt å ta buss fordi prisen blir veldig høy hvis du tar taxi. Taxi er anbefalt hvis du skal rundt i nærområdet eller i byer. Du kan reise på opplevelser på noen av hotellene for eks: dykking, fjellturer og mye mer. Da må du ta buss som hotellet leier inn. Sjåførene setter veldig pris på om du gir tips på Sicilia. Det er veldig gode muligheter for å ha leiebil, hvis du vil slippe å ta buss og taxi. Veiene kan være veldig smale så det kan være lurt at en med god erfaring kjører.


Ting du kan gjøre:

  • Dykking er perfekte forhold til å holde på med i Sicilia. Hvis du vil virkelig oppleve dykking på vakkert vis kan du ta busser til steder hvor du kan dykke med proffe dykkere som vet hvor de beste dykkestedene er. Det er anbefalt på det sterkeste hvis du liker å utforske.

  • Turer er noe nesten alle gjør når de reiser til Sicilia. Det er fine fjell som du kan gå på tur på. Uansett hvor du bor er det et fint sted hvor du kan gå på tur i det fine landskapet. Du kan gå langs stranda, på fjellene, i gatene og flere steder.

  • Det er mange fine byer du kan besøke f.eks Palermo, Catania og flere hvor du kan shoppe, gå i gamlebyer, gå i parker osv. Det er en del shoppingsentre du kan besøke uansett hvilke by du besøker. Gamlebyer er veldig populært i


No tags yet.
bottom of page