top of page

Reisetips (Opplev utrolige Dubai) DEL 4


Har du tenkt på hvor du vil reise til i sommerferien?

Har du begynt å tenke på hvor i verden du har lyst til å dra i sommerferien? Vi i Storeting elevavis har begynt å tenke på hvor DU bør reise. Har du lyst til å forlate kalde Norge og heller dra til varmere strøk. Vi i teamet har valgt å skrive om destinasjonene Sicilia, Nice, Malaga, Tokyo og Dubai Her er mitt reisetips:

Mitt reisetips er Dubai. Jeg har selv vært der, og det er en utrolig kul by, med mange interessante skyskrapere, og turistattraksjoner. Dubai er den største byen i de forente arabiske emiratene. Dubai har store hoteller som Atlantis og Burj al Arab, verdens største kunstige slalombakke (Ski Dubai), verdens største samling av kunstige øyer (The world) og verdens høyeste skyskraper (Burj Khalifa). Dubai har overraskende nok bare 2,262,000 innbyggere, og de fleste har slått seg ned fra andre land. Har du lyst på varme og oppleve verden, passer Dubai perfekt for deg. Etter å ha vært i Dubai kommer du til å sitte igjen med utrolige mange nye inntrykk. Dubai er en by som på en måte er bygget av rikdom. Du kan nesten gjøre hva du vil og du kan nesten finne hva du vil. Man kan dra til Dubai for å feste, for å være med familie, for å oppleve severdigheter og ørkenen eller bare nyte stranden. Noe av det du kan gjøre i ørkenen i Dubai er å ride på kameler gjennom ørkenen, leie og kjøre ATV eller bare bil gjennom ørkenen og oppleve den slik du vil.

Severdigheter

Vi har laget en topp 5 å gjøre i Dubai. Her er 5 av de tingene vi anbefaler å gjøre hvis man er i Dubai.

  1. Vannparken som er en del av Atlantis/Aquaventure Waterpark er absolutt noe å få med seg. Her finner du alt fra verdens skumleste sklie til å skli ved siden av haier. Du kan finne på alt mulig gøy. Du kan som sagt skli ved siden av haier, leke i vannpark og skli med flytende donuts. Dette er paradis for dere som elsker vannparker. Aquaventure er rangert som et av de beste vannparkene i midtøsten. Du får utrolig tropiske vibber av å være her, og det er noe for alle. Fra fosser og sklier, til en 700 meter lang strand

Dette ser kanskje ut som et tegnet paradis, men det er ekte. Jeg har selv vært der.

2. Burj Khalifa er åpenbart noe man bør se når man først er i Dubai. Burj Khalifa er verdens største bygning. Den er hele 828 (!!) meter. Den er ikke bare høyest, men har også flest etasjer i en bygning. Bygget inneholder en blanding av nattklubber, moskeer, luksussuiter og møterom. Byggetiden var på rundt 5 år, og trengte 12 000 mann. Kostnadene ble til slutt på 1,5 milliarder dollar.

På bildet ser du at Burj Khalifa er ganske mye større enn de andre skyskraperne i Dubai.


3) Dubai-fontenen er verdens største koreografert fontenesystem og er lokalisert i Burj Khalifa innsjøen, i senter av Dubai. Dubai-fontenen består av 6,600 lys og 25 fargede projektorer, den er 75 meter lang og kan skyte vann 152,4 meter opp over bakken, noe som er ganske sinnsykt. Det er ganske utrolig, men dette kostet hele 218 millioner dollar. Fontenene viser ikke bare lys, men kan også høre moderne arabisk musikk fra fontenene.


4) The Dubai Mall er et kjøpesenter på hele 1,124 millioner kvadratmeter, og verdens største kjøpesenter etter åpningen i 2008. Kjøpesenteret kostet hele 4,4 milliarder dollar(!!) å bygge. Ikke bare er The Dubai Mall verdens største kjøpesenter, men det inneholder også et av verdens største akvarium og verdens største godteributikk (930m2). The Dubai Mall er perfekt å besøke etter å ha sett Burj Khalifa. The Dubai Mall er Burj Khalifas nærmeste nabo. Så om du har lyst til å besøke akvariet, kjøpeis, godteri eller brus etter et besøk til Burj Khalifa vil jeg anbefale å sjekke innom The Dubai Mall. Og om du lurer på hvor mange butikker det er i The Dubai Mall, så er det 1,400. Her kan du besøke et akvarium, kjøpe klær, godteri og alt mulig du kan drømme om. Så om du kjenner noen som elsker å shoppe eller spise godteri vil jeg anbefale å dra hit.


5) Ski Dubai er et innendørs skianlegg med et areal på 22 500 m2. Det ble åpnet i 2005. Dette innendørs anlegget har et 85 meter høyt fjell med 5 løyper av ulikt fall og vanskelighetsgrad, inkludert en 400 meter lang løype, verdens første innendørs black diamond løype og ulike attraksjoner som endres på en jevnlig basis. En skiheis og en slep bringer skiløperne hvor enn de måtte dra i bakken. I tillegg finnes det en innendørs snøpark på 3000 m2, der du kan kjøre snøscooter og sledeturer. Du kan også klatre en iskald klatrevegg, finne gigantiske snøballer og være i en isgrotte. Ski Dubai har også en rekke pingviner som blir sluppet ut av innhegningen sin flere ganger om dagen. Du tenker sikkert at dette er ganske sykt, at et sted der det er nesten 50 grader om sommeren har et skianlegg med pingviner, og at du kan gjøre alle ting som er relevante med snø. Og dette viser jo også det at Dubai er bygget på rikdom.


Dykking i Dubai

Dykking i Dubai er noe for alle. Profesjonelle og nybegynnere kan alle dykke i Dubai. Det er noen steder der dybden er på ca. 5 meter med fine korallrev for alle, mens det er noen soner der dybden kan bli inntil 50-100 meter. Der kan du kan finne større fisker, og er for de profesjonelle. I tillegg til å dykke ved korallrev, kan du også dykke i vrak ved Persiabukten. Temperaturen i Dubai varierer i temperatur fra ca. 22 grader til 33 grader som kommer an på hvor du dykker. Om du noen steder ikke snorkler på grunn av det er kaldt, er det ikke en unnskyldning i Dubai. Persiabukten er et av stedene der temperaturen er høy grunnet grunt vann. Noen av grunnene for at det er fint å snorkle her er først og fremst fenomenale vrak, men også det grunne vannet gjør at vegetasjonen som vokser der passer til snorkling


Håper du nå, etter å ha lest artikkelen har lyst til å besøke Dubai og at du isåfall sitter igjen med nye kule og fantastiske inntrykk.No tags yet.
bottom of page