top of page

Reisetips 2018 (del 5)


NICE

Nice er kalt for “Nice la Belle” som på norsk betyr “Nice den vakre”.

Innbyggertallet i Nice er en million og er den femte største byen i Frankrike etter innbyggere.

Flyplassen Nice Cote d’Azur lays a little over 3 km away from Nice and is France’s busiest airport.

Turistattraksjoner:

STRENDER:

Nice har ikke så mange sandstrender, men Nice har mange steinstrender. Så hvis du er glad i å snorkle eller dykke så er nok Nice sine strender det rette for deg.

PROMENADE:

Promenade des Anglais er stor og flott med 15 private og offentlige strender og mange luksushoteller. Lokalbefolkningen i Nice omtaler Promenade des Anglais for la Promenade, eller la Prom. Promenade des Anglais, er en promenade ved middelhavet i Nice i Frankrike Promenaden har blitt et favorittsted for skatere. Langs promenaden arrangeres carnaval de Nice.

Mange av strender (enten om de er private eller ikke) ligger mellom Baie des Anges og Promenade des Anglais. Des Anglais strekker seg fra flyplassen i vest til Quai des Etats Unis i øst. Det er 7 kilometer mellom vest og øst. På sørsiden finner man mange sykkelveier og gangveier.

Man finner også de kjente blå stolene som gir alle som går forbi en sjanse til å sitte å slappe av og nyte utsikten.

Noen av de mest kjente attraksjonene man finner er Phoenix Park, og Asiatisk kunst museum, Palais de la Mediterranee(hotel), Hotel Negresco og til slutt alle strendene. Man kan nå alle disse attraksjonene fra promenaden.

ATTRAKSJONER:

I Nice er det mange Attraksjoner, museer, markeder, ruiner, strender, promenader, havner og gamlebyen. Blomstermarkedet i Nice ligger gaten Cours Saleya nær Chateau Høydene. På markedet er det ikke bare blomster i alle slags farger og former som selges men også krydder, frukt, grønnsaker, håndarbeider og gatekunst.No tags yet.
bottom of page