top of page

Reisetips 2018 (del 3)


Spania media

Málaga

Malaga

Malaga er hovedstaden på Costa del sol (den spanske solkysten). Malaga er spanias femte største by. Malaga er omgitt av digre fjell og elver. De to elvene som omgir og flyter ut i havet i Malaga er Guadalmedina og Guadalhorce. Malaga er en av de mest besøkte stedene å dra til. Senter i Malaga er et sted verdt å sjekke ut, sjarmerende gater, restauranter og monumentale bygninger overalt. Malaga er en veldig sjarmerende by med strender som er flere kilometer lange og digre havner. Utenfor Malaga ligger Middelhavet. Det er også veldig mange kjøpesentre og butikker i Malaga. Hvis du drar til gaten calle larios i Malaga om julen kan du oppleve de nydelige julegatene fylt med lys og liv. Det er også mange boder der som du kan kjøpe fyrverkeri, godteri og masse andre ting i.Calle larios (underst) Malaga (øverst)

Kunst og monumentale bygninger

Mange drar til Pablo Picasso museet for å se på mange av hans underverker og mange drar også til solbyen for å se på Pablo Picassos' fødested.

Museo Picasso er et av de mest besøkte museene i Spania.

Malaga katedralen er verdt et besøk. For en kunstelsker ville jeg anbefalt å ta turen innom. Med en arkitektur stil fra renessansen og en fasade med stil fra barokken. Málagas katedral går under navnet "den enarmede kvinne.” Grunnen? Bygge Kontoen var tom før spir nummer to kunne fullføres. Men vakker er den!

Castillo Gibralfaro

Bakken der Gibralfaro ligger, er en del av fjellkjeden Montes de Malaga, som ligger øst og nord for Malaga-byen - dette landet er beskyttet av Montes naturpark status. På toppen, i borgen har du utsikt over Malaga og middelhavet. Castillo de Gibralfaro er et ikon for Malaga og er avbildet på byens og provinsens flagg og segl.


Små og store Utflukter

Tanger

På det sørligste punktet i Europa, Tarifa, kan du ta en diger ferge over til Tanger i Marokko. Du kan leie en turguide som kan kjøre deg og familien din rundt i en minibuss rundt omkring på attraksjoner i Tanger. Der kan du se borger, strender og museer. Du kan til og med ri på kameler, på stranden. Tanger er et sted med mye eksotisk mat og fine restauranter. Men for de som heller vi ha mat de er vant til, ligger det fast food restauranter som McDonalds og KFC overalt. I Tanger ligger det mange fine moskeer. Tidlig om morgenen roper mullaen i moskeen bønnerop, som blir hørt over hele byen på grunn av høyttalere.

Tarifa

Tarifa er en by i Andalucia, Tarifa er det sørligste punktet i Europa. På grunn av sterke vinder er byen veldig populær blant surfere og kitere. Langs Tarifa ligger det en diger sandstrand som er en veldig mye brukt av turister. I 1296 beskyttet Alonso Perez de Gúzman området Tarifa ligger i på vegne av kongen mot maurerne. Da maurerne fanget sønnen hans og truet med å drepe, hvis han ikke overgå området til dem. Kastet han en dolk til maurerne som et tegn på at de kunne drepe sønnen, men ikke ta området.


Bilde av Tarifa

Fra stranden i Tarifa går det en lang vei laget av stein ut til et fort som er eid av militæret. På den ene siden av veien ut til fortet ligger Middelhavet, på andre siden er Atlanterhavet.

I Tarifa ligger restene av borgen Santa Catalina, som ble designet av Julio Murúa i en renessanse-stil. Santa Catalina var opprinnelig et observasjonstårn, med fine balkonger og mudejar buer.

Ikke langt unna Malaga, ligger fjellbyen Granada. Fra Granada kan du ta turen opp til Alhambra (det røde), som er en diger borg lagd 1248-1354 av maurerne. I 1492 erobret de kristne Granada og Alhambra. Palasset Alhambra er kjent som et mesterverk innenfor muslimsk byggekunst. Den er idag en av de største turistattraksjonene i verden. Borgen er laget av mosaikk og stein, i tillegg til en enestående utsmykning og mudejar buer.(Bilder fra slottet i alhambra)

Puerto banus

30 minutter unna Malaga ligger Puerto Banus. Puerto banus er en Marina i costa del sol. Puerto Banus er et veldig flott sted med butikker, fine restauranter, dyre biler og en diger havn med båter i. Puerto Banus er kjent for et sted med et fint sted å ta familien med seg på for å spise eller shoppe. Selv om det er dyrt på restaurantene er det veldig fint å spise der en vakker kveld. Om natten åpnes det mange klubber og barer for de som er lysten på festing med venner. Det ligger også et digert kjøpesenter som heter El corte ingles (Engelske domstol).No tags yet.
bottom of page