top of page

Reisetips 2018 (del 2)


Tokyo er den største byen i Japan, og en av de største byene i verden, med over 14 millioner innbyggere inni selve byen, og over 38 millioner innbyggere i byområdet. Det er nesten ingen grenser for hva man kan gjøre der, og det er en by som passer for nesten alle. Hvis man har små barn kan man besøke byens Disney World. Hvis man er eventyrlysten og ønsker å utforske byens historie, er det en rekke museer man kan dra til. Tokyo er rett og slett en by for alles preferanser.

I Tokyo, og egentlig i hele Japan, kan man få noe av den beste maten i verden. Man kan finne uendelig med knøttsmå sushirestauranter. I Tokyo finner man også mange restauranter som serverer en annen kjent japansk rett, nemlig ramen. Ramen er en rett med nudler, kjøtt, tang, gjerne litt grønnsaker servert i kjøttkraft. Det er i min mening en av de beste rettene i verden, men man må dra til Japan for å få det beste av det beste kvalitetsmessig.

Shinjuku er selve sentrum av Tokyo. Shinjuku inneholder blant annet verdens travleste togstasjon. Hvis du skal inn der, må du forvente rent kaos. Man kan knapt nok finne fram der på grunn av strømmen av mennesker. I Shinjuku kan man også finne en rekke restauranter med mat fra både Japan og resten av verden. Det bor flere i Shinjuku enn det gjør i Bergen. I Shinjuku finnes det også en robotcafè. I cafèen får man en av de rareste opplevelsene man kan få. Det går ikke an å beskrive opplevelsen, så dette må du dra dit for å oppleve.


Tokyo Tower (333 moh) Tokyo er en by med mange skyskrapere, og noen av de er det seriøst verdt å sjekke ut. Tokyo Tower for eksempel, er en kopi av Eiffel-tårnet, bare høyere. Tårnet står på 333 meter,

og gir deg en nydelig utsikt over betongjungelen. Tokyo Skytree er det høyeste bygget i Tokyo og det nest høyeste bygget i verden. Når man skal opp heisen, kan det garanteres at du får dotter i ørene. Utsikten fra toppen, er noe for seg selv. Man kan se så langt øyet rekker 360 grader rundt. På en skyfri dag kan man også se Mt. Fuji i horisonter.

Tokyo Skytree (634 moh) sett fra siden.


Tokyo Skytree (634 moh)

Hvis du er ute etter å vite mer om Japans og Tokyos historie, kan du besøke et eller flere av de mange musèene i Tokyo. Dette er de musèene vi anbefaler mest:

Samurai Museum

National Art Center

National Science Museum

Madame Tussauds Tokyo

Tokyo Toy Museum

Tokyo Metropolitan Art Museum

Mitsuo Aida Museum

Tokyo Station Gallery

TOKYO Samurai Kembu

Den beste transportformen i Tokyo er toget. Japan er den største nasjonen i verden på tog, og har en rekke enorme togstasjoner. Av de 51 travleste togstasjonene i verden er det bare 6 som ikke ligger i Japan, og det er det som er ulempen med togene og togstasjonene i Tokyo. Det er oversvømt med folk. Så hvis man skal ta toget rundt i byen, er man nødt til å forvente kaos.

Hvis du vil oppleve mer kaos enn det vanlige Tokyo, er det sterkt anbefalt å dra til bydelen Shibuya. Shibuya har rundt 220 000 innbyggere, og er en av de største turistattraksjonene å dra til i Japan og i Tokyo. I Shibuya kan du blant annet finne verdens travleste overgangsfelt og verdens travleste Starbucks Cafè. Fra Starbucks Cafèen kan man få panoramautsikt over overgangsfeltet, men man er ikke garantert de beste plassene, ettersom det er fullstappet med folk til en hver tid. Man kan også se en historisk statue av den legendariske hunden Hachiko. Hachiko er en veldig viktig hund i Tokyos historie. Eieren til Hachiko gikk av på Shibuya Station hver dag da han skulle hjem fra jobb. Der sto Hachiko og ventet. En dag døde eieren til Hachiko, men selv om eieren ikke viste seg ved togstasjonen de neste dagene, ventet Hachiko tålmodig. Han ventet faktisk i flere år, og fikk mat av forbigående. Hans lojalitet vil aldri bli glemt i Tokyo, og det er dedikert en statue i nærheten av der han ventet på eieren sin.


Statue av Hachiko rett ved Shibuya Station

Tokyo er også kjent for sine mange vakre templer. Det ligger templer overalt rundt om i byen, så man kan bare velge og vrake de man vil besøke og ikke besøke. Et av de vakreste templene i byen, er Asakusa Temple. Dette tempelet har jeg besøkt selv, og jeg kan anbefale det på det sterkeste. Hvis man drar til Asakusa Temple får man et godt innblikk i japanernes religiøse kultur. Man kan for eksempel finne små steder med røkelse rundt i området. Røkelsen viftes opp i ansiktet for å rense seg selv. Man kan også finne et sted der man kaster mynter ned i et hull. Dette regnes som en ofring for Gud, og er populært å gjøre for de virkelig religiøse japanerne. Ellers er tempelområdet veldig vakkert, og verdt å besøke hvis du drar til Tokyo.


No tags yet.
bottom of page