top of page

FANA UNDER OL, OG INTERVJU MED SELVESTE SVERRE LUNDE PEDERSEN


Fana-

13.plass på OL-medaljeoversikten!

At man kan si at "Fana IL" har kommet på 13 plass på medaljeoversikten er kanskje et av de største fenomenene under et OL noen gang. Et sted, Fana (altså 204 km2) har tatt flere medaljer enn store nasjoner som Tsjekkia (78 000km2) og Kina på hele 10 millioner km2!! Det vil si at idrettslaget FANA IL har fått flere medaljer enn et sted som er 50 000 ganger større enn seg selv.

Grunnen for at dette i det hele tatt har skjedd, er pga skøyterne Håvard Holmefjord Lorentzen, Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen som alle er fra Fana. Håvard og Sverre var kanskje de største bidragsgiverne. Men vi må huske på at Sindre Henriksen er ung og er et stort skøytetalent, som kommer til å bli stor i fremtiden. Håvard tok Norges første OL-gull i skøyter på 20 år, og Norges første OL gull på 500-meter på 50 år etter en imponerende sprint på 500-meter, der han vant med ett hundredel! Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen var med å bidra når Norge tok gull på lagtempo. Sverre Lunde Pedersen, Håvard Bøkko og Simen Spieler Nilsen gikk inn til gull på lagtempoen etter å ha slått Sør-Korea med en tid på 3.37,31, altså 1,21 sekund foran Sør-Korea i finalen. Håvard Holmefjord Lorentzen tok ikke bare en OL-medalje, men to. Håvard tok sølv på 1000-meteren med tiden 1,07,99 og tapte med bare fire hundredeler til verdensmesteren Kjeld Nuis. Håvard hadde sjansen til å bli den første til å vinne begge sprintene i samme vinterlek, men tapte dessverre med fire hundredeler. Sverre Lunde Pedersen fikk også to OL-medaljer med seg hjem i bagasjen etter å ha kommet på 3.plass på 5000-meteren, 2 tusendelssekunder!!! bak 2.plassen Bloemen.

Vi har også greid å få til et intervju med selveste SVERRE LUNDE PEDERSEN!! Vi spurte om litt forskjellig OL-relaterte ting og om hvordan Fana har blitt så gode.

Her kan du se intervjuet rød= Sverre og grønn= oss

 • Hva tror du er årsaken til at Fana har blitt så gode på skøyter?

 • Vi har hatt et veldig godt miljø i Fana, og har fått masse hjelp fra klubben og trenerne. Vi var også gode kompiser alle sammen og vi trente mye.

 • Hvordan var det å være i Sør-Korea?

 • Vi var jo der i 4 uker, og det var veldig gøy, med mange opplevelser.

 • Var du nervøs før lagtempoen?

 • Ja, jeg var nervøs før lagtempoen, men jeg greide å glede meg, og jeg visste vi var i god form og at vi kom til å gjøre det bra.

 • Hva var ditt beste minne i Sør-Korea?

 • Det beste minnet var nok å vinne lagtempoen.

 • Hvordan var det å ta OL-gull?

 • Det var en stor følelse, ubeskrivelig. Jeg har drømt om det siden jeg var et lite barn. Rett og slett noe som gikk i oppfyllelse.

 • Hvordan var det å miste OL-sølvet med 2 tusendeler?

 • Det var surt å miste OL-sølvet der og da, men jeg greide å glede meg over bronsen.

Vi vil bare si takk til Sverre Lunde Pedersen som tok seg tid til å ta dette intervjuet :)

Alt i alt har OLvært et fantastisk OL for Norge, og ikke minst for Fana IL.

Fra venstre: Sverre Lunde Pedersen, Håvard Holmefjord Lorentzen og Sindre Henriksen


No tags yet.
bottom of page