top of page

Hva er Fidget spinnere, og hvorfor er de så populære?


«Fidget spinnere» (vist over) er små spinnere som passer inni håndflaten din. De kommer i mange forskjellige farger, former og størrelser. De små snøflak lignende lekene er populære rundt i hele verden, blant annet i U.S.A og her i Norge, men hvor kommer de fra?

Ifølge en artikkel fra den amerikanske avisen «The New York Times» ble den første «fidget spinneren» laget i 1993 av Catherine Hettinger, men det var ingen interesse for «fidget spinnerene» før september 2016, da to brødre fra Denver, USA prøvde å samle inn 15000 dollar for å lage «fidget cubes». Innsamling var en svær suksess og samlet inn over 6 millioner dollar, eller ca. 51 millioner norske kroner.

På grunn av den store suksessen til «fidget cubes» fikk mange store selskaper og aviser interesse for andre fidget leker. Avisen Forbes, la 23 desember 2016 ut en artikkel hvor de kalte «fidget spinnere» for «The must-have office toy for 2017». Siden da har «fidget spinner hypet», med hjelp av sosiale medier som Youtube og Reddit, spredt seg rundt over hele verden.


No tags yet.
bottom of page