top of page

Beste turistbyer i NederlandSkal du til Nederland i sommer? Eller kanskje du vurderer det? I så fall bør du lese denne artikkelen!

Nederland er et av de mest populære turistmålene i Europa, og i denne artikkelen får du vite litt om de tre største byene i landet, og de forskjellige turistattraksjonene der. Vi begynner med hovedstaden Amsterdam.

Amsterdam

Amsterdam er både den største byen og hovedstaden i Nederland. Byen er også en av de aller mest populære byene blant turister i hele Europa, og det kommer tusenvis av turister hit vært år.

Når man drar til Amsterdam forventer man kanskje en veldig stor by ettersom det bor over 800 000 innbyggere der, men når man faktisk kommer dit er ikke byen så stor, og gatene er veldig tette. Det er imidlertidig mange severdigheter og attraksjoner der. Først og fremst er det mange verdenskjente museumer der som Amsterdam-museet, Anne Frank-Huset og Det Nederlandske Filmmuseet. Selv har jeg besøkt to av disse og mener absolutt at man bør besøke de hvis man har muligheten. Man bør også se på kanalene der, og ta en rundreise gjennom kanalene med båt.

Amsterdam er altså en utrolig vakker by, som passer godt for både unge og voksne!

Rotterdam

Rotterdam er den nest største byen i Nederland, og er en by som stadig utvikler seg med nye moderne bygninger og ulike severdigheter

Rotterdam er nok favorittbyen min i Nederland, og er har en veldig moderne struktur med mange høye bygninger. Byen har også en berømt havn som er en av Europas travleste. I likhet med Amsterdam, er det mange interessante museumer i Rotterdam, blant annet det Naturhistoriske Museumet som jeg selv har besøkt. Er man interessert i naturen bør man absolutt besøke det, og det har også en liten suvenirbutikk. Den attraksjonen jeg likte best og som jeg anbefaler mest for dere som leser er nok Rotterdam Zoo. I Rotterdam Zoo har de et helt utrolig utvalg av dyr, som blant annet løve, gorilla, elefanter og sjiraffer. Så hvis du besøker Rotterdam, bør du absolutt besøke dyrehagen!

Rotterdam er som jeg skrev en utrolig moderne by som passer svært godt til barn og også voksne, og er kanskje den byen jeg helst ville anbefalt å dra til for en ungdomsskoleelev.

Haag

Haag (Den Haag på nederlandsk) er Nederlands tredje største by. Det kommer ikke i nærheten av like mange turister dit som til Amsterdam, men det er likevel en by det er verdt å ta en tur til hvis man besøker Nederland.

Det første jeg merket da jeg var i Haag var hvor rolig det er der, i forhold til andre storbyer i Nederland. Det kommer ikke mange turister dit, og det er et godt sted å dra hvis man vil slappe av og få litt ro. Gatene i byen er både brede og lange, og er omgitt av bygninger som har tydelig preg av gammel arkitektur og kunst, blant annet er bygningskomplekset Binnenhof som ble bygget i det 13. århundret i sentrum av byen. Både regjeringen og parlmentet holder til i Binnenhof, og uteområdet der er åpent for alle. Vil man besøke selve bygningen, må man bestille en guidet tur på forhånd. Også verdt å nevne er at kongen har to slott til disposisjon i Haag, og har planer om å flytte inn i det ene av dem, som heter Huis den Bosch (huset i skogen). Alt i alt er Haag en veldig vakker by hvis man vil ha et alternativ til storbyer som Amsterdam og Rotterdam på grunn av roen og naturen der, selv om byen kanskje passer litt mer for voksne.

Jeg har selv vært i alle disse tre byene og anbefaler alle å besøke noen av dem hvis dere er i Nederland og har muligheten. Håper denne artikkelen har vært til hjelp!


No tags yet.
bottom of page