top of page

Who run this world? GIRLS!8. mars, dagen som også er kalt kvinnedagen. Dette er en over hundre års lang tradisjon og den ble opprinnelig opprettet for å kjempe for kvinners stemmerett og likestilling. I Norge er kvinner og menn likestilt, men vi har fremdeles en lang vei å gå når det gjelder kvinnesynet.

Russen skriver låter med kjempedrøye tekster der jenter blir fremstilt som et sexobjekt. De mener selv at dette bare er tull og at vi ikke må ta tekstene seriøst, men vi synes låtene gir et helt feil bilde på kvinner. Uansett om russen ikke har en intensjon om å krenke kvinner, stammer jo tankene fra noe. «At folk liker låter som er litt på kanten», er en veldig dårlig unnskyldning for å skrive slike tekster. Hvilket budskap sender russen til unge og bør vi synge på sanger der kvinner blir kalt «hore»?

Det er ikke bare russen som snakker stygt om kvinner. «Grab them by the pussy» er en replikk som har vært mye i media det siste året. Når en av de mektigste mennene i verden, Donald Trump beskreiv hvordan man kan opptre blant kvinner når man er rik og at man kan gjøre hva man vil, er det noe alvorlig galt med kvinnesynet. Vil vi ha en verden der kvinner blir sett på som et objekt?

Det er et stort press på unge jenter når det gjelder hvordan man skal se ut, oppføre seg og å være på topp hele tiden. Det går ikke an å kunne alt på en gang og det er umenneskelig og ha slike oppskrifter man må følge. Det kan godt hende at vi lager presset selv, men vi mener at sosiale medier skaper det meste av ingrediensene i disse «oppskriftene».

Dette er dagen for å være en «strong independent women» og synge litt ekstra på Beyoncé. Vi må vise at kvinner er like mye verdt som menn. Oppfør deg slik du vil at verden skal være! Vi må ta ansvar og være gode forbilder, ikke bare for de yngre, men for alle kvinner. Det aller viktigste er at vi bør ha en verden der det er greit å være seg selv.

No tags yet.
bottom of page