top of page

Boktips


BOKTIPS

Her kan du finne forskjellige interessante bøker for ungdom som kan være kjekt å lese. Hvis du er interessert i å lese bøker og vet ikke hvilken bok du skal lese i timen eller i fritiden, kan vi hjelpe deg.

I hunt killers – Barry Lyga

Jazz, sønnen til den kjente seriemorderen Billy Dent, lever et liv med bestemoren, bestevennen og kjæresten sin. Det er en god stund siden Billy endelig, etter flere enn 100 mord, blir tatt og fengslet. Men det er ikke akkurat noe man bare glemmer. Moren til Jazz forsvant fra livet hans ganske tidlig og ingen, utenom Billy, vet hva som skjedde med henne. Men en ny morder kommer til småbyen og denne gangen kan det jo ikke være faren til Jazz, for han er i fengsel. Alle øynene i byen snur seg selvsagt mot den kjente serie morderen sin sønn- Jazz.

Sjanger: Horror, mysterie, thriller. Bøker i serien: 3

House of Night – P.C. Cast, Kristin Cast

Zoey Redbird er en helt normal jente, helt til dagen en vampyrutsending kommer til skolen hennes og bestemmer seg for å «merker» henne. Hun kommer nå til å måtte gå igjennom vampyrutviklingen uansett om hun vil eller ikke-, om hun overlever da. Hun blir sendt til House of Night, en vampyrskole. Hvor hun må bo om hun skal overleve forvandlingen. Hun møter kjapt en gruppe med venner som hun passer godt sammen med, men på samme tid møter hun også folk hun, og de nye vennene hennes misliker. Det positive med alt dette er at hun slipper den oppkommene matteprøven. Sjanger: Fantasy Bøker i serien: 12

Sirkelen – Mats Strandberg, Sara B. Elfgren

Boken begynner med at Elias, som har falt ut på feil vei, skal på et møte med rektor etter skoledagen er over. De er kun kommet 3 uker ut i skoleåret, og han har allerede 80% fravær. Dagen etter finner Minoo og Linnea, bestevennene til Elias, Elias innelåst på en do, død. Skolen informerer alle om at Elias Malmgren hadde tatt selvmord. De 6 ungdommene Linnea, Ida, Ann-Karin, Minoo, Rebecka og Vanessa lever 5 ganske forskjellige liv. Men en kveld, når månen er blodrød, møtes 6 personer i en nedlagt park. Den syvende er død. Vaktmesteren på skolen skal hjelpe de 5 gjenværende i en kamp mot demonene, som har lyst å ta over verden. Problemet er at de 6 ungdommene ikke klarer å stole på hverandre, de klarer kun å tenke på seg selv. For om de ikke klarer å stole på hverandre så kan verden gå tapt.

Sjanger: Fantasy Bøker i serien: 3

Legenden om Narnia – C. S. Lewis

Jeg likte denne boken veldig godt fordi det er begynnelsen på hele historien om Narnia. Den handler om hvordan Narnia ble til før løven, heksa og klesskapet. Den er veldig gøy å lese både hvis du har sett alle filmene eller ikke. Denne boken er ikke filmatisert. Det er boken før den første filmen. I boken får du også hvite hvordan heksa kom seg til Narnia i utgangspunktet. Hvis jeg skulle gitt denne boken terningkast ville jeg gitt den en sterk 5.

Sjanger: Fantasy

Bøker i serien: 8

Duste-dagboka 1 – Rachel Renee Russell

Denne boken er den første av mange som handler om Nikk,i som begynner på en ny skole. Hun må tilpasse seg med nye «Drama Queens», gutter og hun må prøve å få seg venner. Det er ikke alltid like lett. Jeg synes denne boken er bra å lese hvis du liker romanse og drama. Det er en veldig jentete bok og passer best for ungdommer. Hvis jeg skulle gi terningkast ville jeg gitt en 4. Kanskje du liker den så godt at du leser de andre bøkene også.

Sjanger: Drama

Bøker i serien: 11/13

Lucy Drømmesommer?

Hvis du liker romanse og kjærlighet er dette boken for deg. Det handler om en jente som er på Road Trip med familien i Canada. Hun treffer gamle flammer og hun får en del nye opplevelser. Jeg som jente anbefaler denne boken veldig sterkt hvis du er glad i romantiske komedier. Jeg gir terningkast 5

Sjanger: Romantisk, komedie


No tags yet.
bottom of page