top of page

Sherlock sesong 4 (mesterverk)


*Kan inneholde noen spoilere*

Sesong 1 og 2 av serien er rett og slett perfekt. Et mesterverk av en krimserie. I sesong 3 blir det mindre og mindre en krimserie da de legger til flere karakterer for å prøve å knytte seeren til en person, men dette fungerer rett og slett ikke da de i sesong 4 prøver å skape et emosjonelt øyeblikk ved å gi denne personen en spennende bak historie, som kunne blitt en veldig interessant episode 1, for så å la personen dø.

Men Sherlock er en prisvinnende TV-serie med god grunn, selv om mange kritikere mener at den nyeste sesongen som kom nå i januar rett og slett er et fall fra storheten. De fleste av begrunnelsene for dette, er da at det er for forvirrende, og gir lite mening, men det er jo det som er poenget! Sherlock er en mester detektiv, smartere enn noen andre, så da er det jo en selvfølge at ikke alle skal vite hva som foregår, det er jo halve spenningen med det!


Men alt dette var før sesongavslutningen (av den kanskje siste sesongen), som noen mener kan være litt for slitsom fordi det er for mye som foregår og det kan være veldig forvirrende, men for dem som klarer å henge med er det et mesterverk. Den enestående adapsjonen av sir Arthur Conan Doyles Sherlock Holmes av Benedict Cumberbatch og Martin Freemans versjon av Dr. Watson skinner sterkere enn noensinne i denne finalen hvor alt som har vært bra med Sherlock oppgjennom (altså det meste) blir tatt i bruk, fra Moriartys stil og syke humor til Sherlocks evner til å finne en løsning ut av ingenting, og de hjernesprengende plot-twistene som lar deg sitte igjen med litt for mange tanker.

Alt i alt kommer det helt an på din smak og hva du liker å se på, men spør du meg er Sherlock et mesterverk vel fortjent terningkast 6.No tags yet.
bottom of page