top of page

Hvorfor boikotter noen Rema 1000?


Høsten 2016, lanserte Rema 1000 en ny strategi, nemlig «Bestevenn-strategien». Den går ut på å droppe enkelte merkevarer, mens en knytter seg tettere noen. Rema vil satse på et langsiktig og tett samarbeid med leverandørene sine, og skille seg ut fra andre butikkjeder. «Bestevenn-strategien» baseres på om varen er en de skal satse på eller ikke. De prøver å finne en storselger!

Dette fører til at merkevarer som noen har likt veldig godt også går bort fra Remas butikkhyller. Forbrukere landet over boikotter dem, og dette har vist seg tydelig i forhold til konkurrentene i januar.

“Bestevenn-strategien” kostet Rema 90 millioner kroner i omsetning i januar. Salget har gått ned 3,2 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Coop Extra og Kiwi derimot, har hatt en vekst på 2,5 og 1,6 prosent. Mangelen på flere av produktene har sendt kunder til andre konkurrenter.


Foto: Lånt av Trond Solberg, VG

Rema 1000 sin strategiendring har utløst priskrig blant dagligvarebutikkene. Dette merkes godt på blant annet frukt og grønt. Etter Rema sank prisen på frukt og grønt med 10 prosent, sank Kiwi prisen med 25 prosent. Coop ligger 1 prosent lavere enn Rema med 11 prosent lavere pris.

Hvilken butikk foretrekker DU? Skriv i kommentarfeltet!


No tags yet.
bottom of page