top of page

Assassin’s Creed - Filmanmeldelse


Filmen som premierte i Norge den 6. januar 2017, så tidlig ut til å bli en fiasko. Assassin’s Creed filmen hadde allerede fått mange dårlige anmeldelser fra den hadde premiert i USA. Det så ikke særlig lovende ut da de første anmeldelsene kom.


Filmen er regissere av Justin Kurzel, som tidligere har hatt stor suksess med Macbeth (2015). Hans aller nyeste tittel, ble ikke tatt imot like bra. De fløy med 2-ere og 3-ere. På flere kjente anmeldelses sider gav den mye kritikk, og den ble omtalt som årets første kalkunfilm.

Plottet i filmen er det som får mest kritikk. Det er mye meningsløs handling og historien blir fortalt på for liten tid. Plottet handler om Callum Lynch (Michael Fiaskosbender), som oppdager at hans foreldre og forfedre var del av en snikmorder orden ‘’ Assassin’s Creed’’. Videre blir han tatt inn av Abstergo Industries, der han blir med på et program for å hente fram forfedrenes minner. Han opplever hvordan forfaren sin Agiular de Nehra, og hans forsøk på å styrte Tempelordenen, Snikmordernes største mostander. Meste parten av filmen foregår i Spania i 1492, og er sentrert rund Agiular som må finne edens eple.

Filmen består av mye action, som er bra koreografert, men går raskt forbi. Mye av slåssingen er så rask at man ikke klarer å få med seg alt, men hvis man liker action kan filmen anbefales. Hvis man er mer opptatt av en god historie og plot har du gått feil.

Terningkast 3, filmen fungerer bra som actionfilm, men mangler flere kriterier. Den er av typen ok-film, litt som alle andre nye actionfilmer, mye action, lite story.


No tags yet.
bottom of page