top of page

Kickbokseren Gabrelius


For 2 uker siden, vant en gutt kalt Gabrelius NM i kickboksing i sin vektklasse. Han går i 8. klasse og vi bestemte oss for å spørre ham litt om NM og om sporten hans generelt.

Da han var 4år begynte han å bokse, faren var tidlig engasjert og de trente mye sammen. Gabrelius har alltid sett opp til faren og han er en viktig del av hvorfor han begynte med sporten. Som 8 åring begynte han på kickboksing, han trente hardt og målet hans var å være best. Hovedmålet hans har alltid vært å bli verdensmester.

«Hva trengs for å drive med kickboksing og for å bli så god som du er?»

Gabrelius mener at det man trenger er trening. Han selv, trener rundt 18 timer i uken for å opprettholde formen. Han må trene både kondisjon og styrke flere ganger i uken. «Jeg spiller en del sjakk, for man må også bruke hodet når man driver med kickboksing. Tenkemåten i sjakk og kickboksing er ganske likt, og det har hjulpet meg en del.» sier Gabrelius med et smil om munnen.

Der han trener, er det ikke mange på hans egne alder. Det er ikke alltid de samme han trener med, og Gabrelius er den yngste i hans klubb. Han trener som oftest med voksne, noe som kanskje sier noe om hvor god han er. «Noen av dem vinner jeg mot på trening også.»

«Blir det noen ganger for mye med både trening og skole?»

For Gabrelius går det helt fint med begge deler. Han har enda ikke måttet utsette trening for en prøve eller lekser. Når han ikke trener, jobber han ofte med lekser og skolearbeid.

NM var ikke Gabrelius sitt første mesterskap. Han har vært med i flere mesterskap, Norges cupen har han vært med i flere ganger. Da har han dessverre ikke fått gull, men har endt på enten sølv eller bronse, som også er veldig bra. «I NM var jeg veldig nervøs, men heldigvis gikk det bra. Jeg kjempet jo i min vektklasse, så alle er ikke på min alder.»

«Hva var det beste med NM for din del?»

Gabrelius fortalte at han var så nervøs at det eneste høydepunktet, var da han vant. Resten av mesterskapet beskrev han som bare nervepirrende.


No tags yet.
bottom of page