top of page

Bergens beste kebab 2016


Kebab, den enkle, smakfulle og billige hurtigmaten alle elsker. Den er kjent som selve grunnsteinen i dagens Bergen. Vi hadde et ønske om å finne ut hvilken sjappe som solgte Kebaben med stor K. Vi bestemte oss for å teste de mest sentrale og kjente kebabsjappene i Bergen sentrum; Dalia Kebab, Bergen Kebab og Valeri kebab. Vi rangerte hver kebabsjappe på pris, service, atmosfære, utvalg, hygiene og ikke minst smak og inntrykk på matn.

På hver sjappe bestilte vi en liten lammekjøtt-rullekebab med alt på og medium sterk saus.

Dalia kebab:

Addresse: Vaskerelven 33, 5014 Bergen

Dalia kebab i vaskerelven

Service: Dalia kebab hadde overraskende god service. Det var omtrent ingen andre der, og kebaben ble servert under et minutt etter de tok bestillingen. Mannen i kassen virket veldig hyggelig og tok vår bestilling med smil og glede. Rangering: 8/10

Atmosfære: Selve sjappen var ikke så veldig sjarmerende, det var ganske mørkt og litt dystert. Men det gjorde de opp for ved å ha mange bord og sitteplasser og et stor lokale. Rangering 5/10

Hygiene: Staben brukte ikke handsker, i tillegg så var selve lokalet ikke særlig rent, bordene var litt skitne og gulvet var genuint skittent til tross for at vi kom tidlig på dagen kort tid etter at de åpnet. 5/10

Utvalg: De hadde ganske stort utvalg, kylling, pita og vanlig rullekebab. I tillegg til at du kunne velge hva kebaben kunne inneholde, som løk, tomater, salat, mais og dressing. 9/10

Smak og inntrykk: Kebaben i seg selv var ganske god. Det var et godt forhold mellom kjøtt og salat. Kjøttet var kryddret og hadde en veldig god smak. Salaten derimot var iskald og litt våt, dessuten var tomatene heller ikke av det beste laget med en “melete” konsistens. Rangering 6.5/10

Pris i forhold til størrelse og smak: Det viktigste man må tenke på når vi snakker kebab er prisen. På Dalia var det en forholdsvis lav pris, 50,- for en liten kebab med god størrelse. 9/10

Score: 5.8/10

"Greit nok" -Reporterne

Valeri Kebab:

Addresse: Nygårdsgaten 41, 5008 Bergen

Valeri kebab i Nygårdsgaten hevder å ha bergens beste kebab, men er dette sant?

Service: Vi måtte vente litt i starten og det tok litt tid å lage. Mannen bak disken var heller ikke i det beste humøret og hadde tydeligvis stått opp på feil side av sengen. Det tok lang tis før vi fikk kebabem til tross for at vi var de eneste kundene. 3/10

Atmosfære: Det første som slo oss da vi kom inn på Valeri Kebab var lokalet. Det var skittent og mørkt til tross for at det var en solfylt dag. Det luktet ikke spesielt godt som det gjorde hos de andre sjappene vi testet. “Bar-stolene” ved vinduet, der vi satt, var lealause og føltes som om de kunne falle sammen når som helst. Hos de andre var det et oversiktlig monter hvor vi kunne velge ingrediensene vi kunne ha på kebaben, her var monteret skittent og dekket til av lokket som var over grønnsakene om natten, noe som gjorde det vanskelig å se utvalget. De andre sitteplassene var et par slitte utebord og utestoler. 3/10

Hygiene: Hos Valeri var det heller ingen som brukte hansker. Gulvet var skittent og det samme var monteret med grønnsakene. Det sto en deig-maskin på disken, den og disken var helt dekket i mel. 4/10.

Utvalg: Valeri Kebab hadde ed bredt utvalg av kebab, hamburgere og pizza, til tross for den dårlige oversikten over ingredienser hadde de mange fler en hoss de andre sjappene. 8/10

Smak og inntrykk: Valeri Kebab sin kebab var helt ok. Kjøttet var ikke den vanlige “kjøttdeigen” man får hos andre kebabsjapper, men noe som minnet mer om kjøttpudding. Den hadde en ganske sterk smak til tross for at vi valgte medium saus. Den var rullet nokså slapt, og holdt på å falle fra hverandre et stykke inn i spisingen. Salaten her var iskald og kjøttet var lunkent. 5/10.

Pris i forhold til størrelse og smak: Prisen var 50 kroner (70 med drikke). Helt ok pris, størrelsen var god men kvaliteten på ingredienser var ikke helt på topp. 6/10.

Score: 4.8/10

"Shabby og skittent, men grei smak" -Reporterne

Bergen Kebab:

Addresse: Chr. Michelsens gate 7

Bergen kebab ved DNS

Service: Servicen hos Bergen Kebab var litt treg. Til tross for at det bare var et par personer foran oss tok det oppimot 7 minutter før vi fikk maten. VI ble ikke møtt med smil, men heller møtt av stressede arbeidere med mutte fjes, til tross for lite kunder. Rangering: 5/10.

Atmosfære: Bergen kebab har nylig pusset opp og gitt plass til mange nye sitteplasser. Selve lokalet var ikke så stort og store deler var tatt opp av kjøkkenet og lager. Rommet var lyst pga store vinduer. De har også oppgradert meny-skiltene til elektroniske skjermer som gir hele sjappen en mer “premium” følelse. Stolene var behagelige og av god kvalitet. Bordene/benkene var rene og ga god plass til eventuelle fat og drikke. Rangering: 8/10

Hygiene: Her brukte de heller ikke hansker, men lokalet og alt virket rent og pent. 7/10

Utvalg: De fleste sjappene har samme utvalg og samme ingredienser. Her hadde de også mange forskjellige pizzaer, kebaber og burgere. Du kunne velge: løk, jalepenos, tomater, salat, mais og dressing/saus. 9/10

Smak og inntrykk: Bergen kebab hadde den beste kebaben vi testet. Det var et godt forhold mellom kjøtt og grønnsaker. Kjøttet var av god kvalitet og hadde en utsøkt smak med en røket aroma og ettersmak. Det var godt krydret og hevet opplevelsen av kebaben betydelig.

Det eneste som drar denne ned fra toppscore er at grønnsakene var litt kalde. Siden det var relativt tidlig på dagen, skjønner vi at de nylig hadde tatt grønnsakene ut av kjøleskapet, som i seg selv er en god ting, men de kunen gjerne ha romtemperert dem litt. Iskalde grønnsaker smaker ikke godt med nystekt kjøtt, og den kjøler også ned kjøttet fortere enn hva romtemperert kjøtt hadde gjort. Kebaben var godt rullet og så smakfull ut. 8.5 /10

Pris i forhold til størrelse og smak: Bergen Kebab hadde den beste kebaben og god størrelse. Pris: 50,- 10/10

Score: 7.9/10

"God smak, bra lokale. Best i test" -Reporterne

Konklusjon: Bergen kebab vant mellom de sjappene vi testet. De hadde best smak og var generelt best. Lokalet deres er også godt plassert midt i sentrum.

(Ingen fikk mageproblemer etter denne testen).

-Takk for maten.


No tags yet.
bottom of page