top of page

Madama Butterfly


Madama Butterfly

Torsdag 3. mars var hele 8. trinn i Grieg hallen for å se på operaen Madama Butterfly. Vi fikk se på generalprøven til stykket. Forestillingen varte i ca. 3 timer.

Storetveit var en av mange skoler som satt i salen da generalprøven til operaen Madama Butterfly ble spilt. Det var tre akter og pause i mellom akt en og to. I første akt var det ikke så mye som skjedde, men operaen ble bedre og bedre etter hvert. Alle som sang var kjempeflinke, men noen få ganger på de høyeste tonene måtte sangerne spare stemmen. Forestillingen var på italiensk, men det var tekst over scenen. Forestillingen ble først skrevet på 1800 tallet, og er ganske gammel. Men de har gjort den mer moderne, så den skal passe for ungdom og voksne i dag.

I første akt handler det om at en rik amerikansk mann har lovet å gifte seg med en fattig, japansk 15 år gammel jente. Jenten heter Madama Butterfly og er den peneste kvinnen han har sett. Da de gifter seg mener onkelen til Butterfly at hun har forrådt dem og at de skal gjøre det samme mot henne. Hele familien drar fra bryllupet. Butterfly vil ikke lenger være en del av sin japanske familie så hun skifter til en amerikansk hvit brudekjole, og blir senere amerikansk statsborger.

I andre og tredje akt har mannen hennes dratt tilbake til Amerika men hun er fortsatt i Japan. Hun har fått en sønn og de begynner å gå tom for penger. Butterfly venter lenge på at mannen hennes skal komme tilbake. Når han kommer tilbake har han med seg sin nye amerikanske kone, og de vil ta med seg barnet tilbake til Amerika.

Historien ender med at Madama Butterfly tar livet sitt i fortvilelse. Forestillingen passer best til voksne eller eldre ungdom. Det har vært viktig for elevene at operapedagogene var der i forkant, så det var lettere å forstå stykket.


No tags yet.
bottom of page