top of page

Prosjekt opera


Alle elevene på 8. trinn har fått besøk av to personer fra Bergen Nasjonale Opera. Operapedagogene Beate og Sunniva var her på skolen for å forberede elevene til operaen Madame Butterfly. Torsdag 3. mars skal 8. klassene til Grieghallen for å se på generalprøven til Madame Butterfly.

Da elevene fikk besøk av operapedagogene Beate og Sunniva, fortalte de om stykket skolen skal se. Operaen heter «Madame Butterfly». De kom på besøk for å fortelle om stykket, fordi det som oftest er vanskelig å forstå hva de synger i en opera. Etter de hadde fortalt om stykket ble elevene delt inn i grupper og lagde frysbilder til hele historien.

Stykket handler om en fattig japansk jente som blir solgt til en rik amerikansk mann. De får en sønn sammen, men kort tid etter de har giftet seg drar den amerikanske mannen. Madame Butterfly venter lenge på at han skal komme tilbake, men han kommer ikke.

Storetveit skole har fått muligheten til dette gjennom den kulturelle skolesekken. Det har kommet tilbud til alle ungdomsskoler i Bergen om å se på Madame Butterfly eller et annet operastykke. Torv fra 8a synes det har vært spennende å være med på dette og at det var gøy å gjøre noe annerledes i timene.


No tags yet.
bottom of page