top of page

Alpint


Den 23. januar 2016 starter alpintrennen. Skirennene starter alltid på Voss. Det er en tradisjon, så lenge de har snø der. Rennene foregår på Voss, i Myrkdalen og i Eikedalen. Hva er Alpint og hva trenger du for å drive med det?

Hva er alpint?

Alpint er det samme som slalom bare at du kjører løyper og det er forskjellige utvalg av skiaktiviteter. Alpint er å kjøre fortest ned løypen. Du kan konkurrere mot andre skilag. Alpint er en idrett der alle kan være med.

Hva trenger du?

For å kjøre Alpint trenger du skihjelm, skibriller, slalomski, votter, staver, skisko, skiklær, ryggplate.

Hva trenger du til alpint-renn?

For å kjøre alpint-renn trenger du, skihjelm, skibriller, slalomski, storslalomski, hansker, staver til stor slalom og ryggplate, skisko, fastdress, pads.

Hvis du vil være med å konkurrere alpint må du være med på et skilag. Man kan også trene bare for gøy. For å bli god må du trene mye. Det kan være problematisk i Bergen, for du er avhengig av vær og føreforhold.

Man kan skadet seg på ski hvis man er uheldig, men det kan ikke stoppe deg fra å drive med noe du liker. Husk at det er nesten det samme som når du faller på fotballbanen. Men her lander du på snø.

På Voss er det Voss skilag som er på hjemmebane. I Myrkdalen er det Fana alpint som er på hjemmebane. I Eikedallen er det Tertnes skilag som er hjemmebane. Bergen skilag gikk konkurs før jul, så vi er et skilag i minus i 2016.

Ski er gøy- prøv det!


No tags yet.
bottom of page