top of page

Kjærlighet er en menneskerettighet!


Lørdag 9. Juni er det pride parade i Bergen. Dette er en årlig parade som støtter de homofiles rettigheter. Regnbuedagene (som det heter i Norge) i bergen foregår 2. Juni til 9. Juni i år. Hele uken er det mange tilbud fra butikker der du kan kjøpe noe med pride tema for å støtte LGBTQ+ (lesbian, gay, bisexual, transgender, queer ++) samfunnet.

Gay pride, eller bare pride (engelsk for homofil stolthet) har tre hovedpremisser; at folk bør være stolt av sin seksuelle orientering og kjønnsidentitet, at seksuell diversitet er et gode, og at seksuell orientering og kjønnsidentitet ikke kan forandres bevisst.

Parader som feirer pride arrangeres over alt i verden. Symboler for pride omfatter regnbueflagget, det greske lambda-symbolet, og også rosa og svarte trekanter som er tatt tilbake og brukt i motsatt retning fra sitt tidligere bruk.

Innenfor homomiljøet er det noen som avviser ideen om gay pride, fordi de mener at pride fokuserer for mye på seksuell orientering. Andre avviser gay pride på grunnlag av religion. Dette er noe vi i Storetveit Elevavis, er uenige med.

Paraden i Bergen er 9. Juni, og oppmøte for frivillige er 14:00 på bryggen ved statsraad lehmkuhl (omtrent der tivoliet pleier å være).No tags yet.
bottom of page