top of page

ÅRET SOM VAR, DEL 1: Kjendisdødsfall 2016


I året som har gått har flere store kjendiser og artister forlatt oss. For noen betyr dødsfallene lite, mens for andre mye. En ting er i hvert fall sikkert og det er at mange av de har vært med på å skape historie.


David Bowie (1947-2016) 10. januar forlot en stor legende oss, kun to dager etter han slapp ut sitt siste album «Blackstar». David Bowie var for mange mye mer enn bare en artist. Han var en kunstner, inspirasjonskilde og mye mer. Noen av hans største hits er «Space Oddity», «Changes» og

«Heroes».


Alan Rikmann (1946-2016) var en av Storbritannias mest kjente skuespillere, kjent fra filmer so Harry Potter der han spilte den slue og mystiske Professor Slur , Love Actually og Alice i Eventyrland.


Prince (1959-2016) var en av verdens mest kjente artister. Med hits som «Purple Rain» og «When Doves Cry» har han i løpet av sin karriere solgt over 100 millioner plater, og vil for alltid være en av de største artistene gjennom tidene.


Muhammed Ali (1942-2016) Var en av verdens beste boksere gjennom tidene. Han var kjent for å aldri gi opp, men har også fått mye oppmerksomhet for sin motstand mot krig og vold da særlig rundt Vietnamkrigen. Ali slet lenge med sykdommen Parkinson kampen ble for tung mot luftveissykdom og døde 3. juni 2016.


7. November kom nyheten om at artisten Leonard Cohen (1934-2016) var død. Bare uker får han døde slapp han sin siste plate. Han var kjent for sin mørke stemme og vakre sanger som «Halleluja».


George Michael (1963-2016) var en engelsk popmusiker og ble kjent gjennom gruppen Wham! Og med hits som «Wake Me Up Before You Go-Go» og “Last Christmas” ble de verdenskjente. Senere har Michael gjort en strålende solokarriere, men denne julen ble hans «last Christmas» for han sovnet stille inn på 1. juledag.


Carrie Fisher (1956-2016) var en amerikansk skuespiller mest kjent for rollen som prinsesse leia i Star Wars filmene og hun vil alltid bli husket for den ikoniske rollen. Fisher døde av hjerte infarkt 27. desember​.


No tags yet.
bottom of page