top of page

Grådige greshopper

Grådige gresshopper i Øst-Afrika

FN varsler om enorme svermer av ørken gresshopper som ødelegger åkrene og avlingene i Øst-Afrika.

Det været som har vært i disse østlige landene i det siste har gjort det perfekt for reproduksjon av ørken gresshopper, som kan ødelegge hele avlinger. FN sier at hvis ikke disse skadedyrene bekjempes innen kort tid, kan de være 500 ganger flere til sommeren. Altså 500 ganger mer enn på dette bildet.

Denne “pesten” har spredd seg så fort at kapasiteten til lokale og nasjonale myndigheter er strukket til det ytterste. Disse svermene kan inneholde over hundre millioner gresshoppere, og er i stand til å ødelegge 150 kilometer med avlinger på en dag.

Forrige uke nordøst i Kenya ble det faktisk meldt om en gresshoppesverm som var 60 kilometer lang, og hel 40 kilometer bred.

Disse gresshopperene truer matsikkerheten til hele øst afrika inkludert noen av verdens mest sårbare land. Det er nå aktivert en såkalt hurtigarbeidende mekanisme og en kollektiv mot krisen


No tags yet.
bottom of page