top of page

Knallstart i for Håland i ny klubb

Knallstart for håland i ny klubb

Norske Erling Braut-Håland signerte for tyske Borussia Dortmund i januar. I den tyske toppligaen, har han spilt 3 kamper, og scoret 7 mål. Det er i gjennomsnitt 2,3 mål (!) per kamp. Dette er en av de beste mål/kamp ratioen i europas topp 5 ligaer.

Han holder på å utvikle seg til en spiss i verdensklasse, og har allerede vist seg fram i den største turneringen i klubbfotball. Der har han scoret 8 mål på 6 kamper, mot lag som regjerende mester Liverpool.

Han kan avslutte med begge beina, hodet og andre kroppsdeler, kun for å få den ballen inn i nettet. Arbeidskapasiteten på unggutten er helt enorm, og han gir seg aldri før han har satt ballen inn i mål.

Det ser like lett ut for Håland å score. Uansett hvor han spiller bøtter han inn mål. I Molde scoret han og viste seg frem, det fikk Salzburg til å ville signere han. Håland viste seg frem i den østerrikske ligaen og Champions League. Dette gjorde hele verden oppmerksom, og med bud og interesse fra utallige toppklubber i europas topp 5 ligaer, endte det med at Borussia Dortmund signerte han og han fortsetter bare på samme vis uansett hvilket nivå han spiller på.

Han er en slags blanding av de to tidligere spissene til Borussia Dortmund, Aubameyang og Lewandowski. Han har farten til Aubameyang og avsluttningene til Lewandowski. I snitt så scorer han på en av tre avslutninger, det er bedre snitt enn Cristiano Ronaldo, som trenger 5 avsluttninger for å score.

Vi gleder oss til å se mye mer til denne superstjernen, og kan garantere at dette ikke er det siste vi hører fra han.


No tags yet.
bottom of page