top of page

3 tips for å bli mer miljøvennlig i 2020

-Skrevet av Moa 10 C

Det er ikke lenge siden det nye året rullet i gang. I året 2020 er jeg sikker på at mange har satt seg mål om å bli mer klimavennlige. Men, å plutselig skulle bli mer klimavennlig er vanskelig. Derfor har jeg ett par tips til deg som vil leve en mer miljøvennlig livsstil.

  1. En kjøttfri livsstil

Det første tipset jeg vil gi deg er å bytte til en grønnere livsstil. Forskninger viser at å spise dyr fra store landbruks firmaer har en veldig dårlig innflytelse på miljøet og klimakrisen. Men, ta det med ro! Det er ikke vits å skulle bli veganer over natten, de aller fleste av slike hurtige avgjørelser ender dårlig. Du kan begynne med å ha noen kjøttfrie dager og videreutvikle det til å slutte å spise kjøtt, før du kanskje kutter ut dyreprodukter. Det er også mulig å kjøpe f. eks vegansk yoghurt selv om du spiser kjøtt.

Jeg har selv vært vegetarianer i nesten ett helt år og synes at det går fint og ikke er så stressende som mange vil ha det til. Ett tips jeg vil gi dere som skal begynne å kutte ut kjøtt, eller bare vil være mer miljøvennlig, er å spise såkalt “mock meat”. Det er mat som kjøttboller, pølser, biff eller burger, men er laget av planter. Det smaker kjempegodt og er godt for naturen! For inspirasjon vil jeg også anbefale å sjekke ut Dr.vegan på instagram, da de har mange gode veganske oppskrifter og nyttig fakta.

  1. Ecosia

Det finnes en søkemotor som donerer/planter trær ettersom du bruker den. Jeg kan selvfølgelig ikke være 100% sikker på at dette stemmer og ikke er tull, men du taper jo ingenting på å bruke det, så hvorfor ikke? Søkemotoren heter https://www.ecosia.com

  1. Kjøp brukt!

Denne her har du helt sikkert hørt før, men det skader ikke å høre en gang til. Å hele tiden kjøpe nytt av ditt og datt og fylle verden av materialistiske ting som kanskje ikke egentlig gjør så mye nytte for seg er skikkelig skadelig for planeten og ikke minst ofte de som lager det som blir kjøpt. Last heller ned Finn og Tise og selg og kjøp brukt! Dra på loppemarked, det finnes mange facebook sider som gir deg beskjed når det er nye markeder i ditt nærmiljø. Bare søk “loppemarked (og din by, f. eks) Bergen”.

Til slutt vil jeg ønske dere alle et godt og miljøvennlig nyttår og jeg håper at dere tar i bruk og får nytte av disse tipsene.


No tags yet.
bottom of page