top of page

Nybegynners Guide til Online Trading - Komme i gang og opprette bruker + litt om kjøp og salg


Er du interessert i aksjemarkedet og investering men er usikker på hvordan du skal begynne? Gjennom denne guiden skal jeg vise deg litt om hvordan du kan få greie på online investering. Jeg anbefaler Etoro. Etoro er en online trading side det er veldig lett å bruke og du betaler ingen kommisjon når du kjøper en aksje. På Etoro kan du handle aksjer, forex, råvarer, indekser og kryptovaluta.

Hvis du ikke er helt klar for å bruke ekte penger, kan du opprette en demo konto. Demokontoen er akkurat som den ekte kontoen og du har tilgang på alle de samme aksjene på demo som på ekte. Når du logger deg inn på demokontoen får du 100.000 virtuelle dollar. Disse pengene kan du bruke akkurat som du ville brukt ekte penger.

Hvorfor bruke Etoro?

1. Kjøp aksjer uten å betale billett- eller administrasjonsgebyr.

2. Bli med 6 millioner andre tradere i verdens ledende sosiale investeringsnettverk.

3. Handle i de største finansmarkedene i verden.

4. Bli kjent med dyktige tradere og kopier handlene deres.

5. Autorisert av store europeiske reguleringsorganer. Midlene oppbevares i trygge banker.

Ekte

Virtuell

Oppretting av konto

Når du ankommer https://www.etoro.com/ vil dette være det første du ser:

På etoros hjemmeside kan du lære mye om selskapet, deres sikkerhet og annet.

For å opprette en ny konto eller logge inn på en du allerede har opprettet, trykker du på “Login”, oppe i høyre hjørne. Da dukker denne siden opp:

Etoro gjør det lett å både opprette og logge inn, fordi du kan logge inn med Google eller Facebook.

Bli kjent med eToro

Før du gjør noe som helst alltid sjekk at du er på virtual mode og ikke real mode. Det står det rett under profilbildet ditt. På venstre side av skjermen vil du se en meny. I den menyen kan du se mange nyttige valgmuligheter som watchlist, portfolio etc. Alle disse tingene spiller en stor rolle for at du skal få den mest tilfredsstillende aksjehandel-opplevelsen som mulig.

Litt om de ulike:

Watchlist - På watchlist kan du lage din egen liste med aksjeselskaper du interesserer deg for, som du vil ha oversikt over. Du kan også se populære aksjer i en annen type watchlist, “Popular stocks”. Hvis du har på pushvarsler, vil etoro fortelle deg når det skjer store endringer i aksjeselskapene du har i watchlisten.

Portofolio - Her kan du se alle de aksjene du har kjøpt og alle ordrene du har foretatt når børsen er lukket.

News feed - I “news feed” kan du se nyheter og oppdateringer om aksjer som profesjonelle investorer har lagt ut.

Trade markets - I “trade markets” kan du spesifisere hva du vil investere i.

Copy people - I “copy people” kan du faktisk kopiere en profesjonell investor. Det vil si at hver gang han investerer, vil din bruker gjøre akkurat det samme selv. Og hver gang han selger, skjer det samme på din bruker. Denne funksjonen kan bli brukt i både demo og ekte versjon.

Invest in CopyPortfolios - I “copy portofolios” kan du kopiere hele porteføljen til en profesjonell investor, funker også i demo modus.

E24

Jeg anbefaler på det sterkeste å bruke E24. E24 er en økonomiredaksjon som ble lansert 18. april 2006. E24 har 388.000 lesere daglig og er landets syvende største avis målt ved digitale lesere.

Kjøp og salg

1. Når kjøpe og når selge?

Trikset med investering er å vite når man skal kjøpe og når man skal selge. For å vite når det er lurt å kjøpe er det lurt å se på grafene til selskapet du kjøper hos har hatt tidligere. På bildet ser du Norwegian Air Shuttle sin graf de siste 3 årene. I 2018 kan man tydelig se at de kom til en toppverdi på 177.88. Etter det har de sunket sakte men sikkert og en aksje er nå verdt rundt 35.

Noen ganger er det mønstre i grafene. Dette er bitcoin grafer fra 2011 til 2019.

Man kan tydelig se at de følger det samme mønsteret hvert andre år, men med forskjellig verdi.

I aksjespillet må man ta noen risikoer, men det kan ofte lønne seg. Fra høyeste prisen (30$) i 2011 til høyeste pris i 2019 har bitcoin-verdien fulgt det samme mønsteret og ganget seg selv 666 ganger.

Hvem vet om de følger det samme mønsteret igjen?

- Noa Løvik


No tags yet.
bottom of page